4 Ekim 2009 Pazar

Microsoft Dynamics NAV - Telekom Sektörü Çözümü




Telekom
Diğer tüm sektörlerin altyapısını oluşturan bir sektör olan telekomünikasyon, kendi içerisinde de her geçen gün büyümekte. Milyonlarca müşteriye farklı çeşitlilikte hizmetler sunan, iletişim gibi önemli bir hizmeti kesintisiz ve güvenli biçimde vermeyi amaçlayan telekomünikasyon sektörü, Türkiye’de de en son gelişmelerle birlikte önemli bir yükselme dönemine giriyor.

İletişim gerek bireysel gerekse kurumsal açıdan hiçbirimizin vazgeçemeyeceği son derece önemli bir konu. Bu alanda faaliyet gösteren telekomünikasyon sektörü ise iletişim altyapısının sağlanmasından katma değerli mobil hizmetlerin sunulmasına kadar oldukça geniş bir iş alanına sahip. Böylesine geniş bir sektörde hem hizmet kalitesini yüksek tutmak hem de müşterilerle ilişkileri en üst seviyeye çekebilmek için etkin bir altyapı şart.


Hızlı yanıt verebilme ve şikâyet yönetimi
İletişimde iki emel öncelik vardır: kesintisizlik ve güvenilirlik. Bunlar sağlandığı takdirde ancak verimli bir iletişim yapısı kurulabilir. Bu konuda herhangi bir sorun yaşayan müşterilere anında cevap verebilmek, bildirilen sorunları hemen ilgili bölümlerle paylaşarak en kısa sürede giderilmesini sağlamak son derece önemlidir. Bu noktada müşteri ile temasta olan satış ve hizmet birimlerinin diğer bölümler ile sürekli irtibatta olup olası durumlarda hızlı reaksiyon vermeleri bir zorunluluktur. Bu nedenle telekomünikasyon hizmetleri sunan şirketler, müşterilerden gelen şikâyetlerin toplanmasından çözüme kavuşturulması aşamasında dek geçen süreçte tüm işlemleri etkin biçimde gerçekleştirmek, sorunun belirlenen zamanda çözüldüğünü kontrol etmek durumundadır. Bu şirketler ayrıca, müşteri temsilcilerine belirli konularda pratik çözüm önerileri yapabilecekleri bir bilgi havuzu ve sorunları analiz ederek çözüm noktasına en net şekilde ulaştıracak bir sistem sağlamak ihtiyacı hissetmektedir.


Müşteri ilişkileri
Söz konusu iletişim olduğunda hız çok önemlidir. Bu nedenle telekomünikasyon hizmeti veren şirketlerin müşterileri ile olan ilişkilerinde müşteriyi tanımaları, müşteri ile ilgili geçmişe dönük tüm bilgilere kolaylıkla ulaşmaları ve müşterinin kendine has, özel ihtiyaçlarının farkında olmaları gerekir. Böylesi bir sitem içerisinde müşteriden gelen tüm hizmet talepleri o müşteriye veya duruma özel yürütülebilir, ve her müşteri ile özel bir diyalog kurulabilir. Diğer yandan belirli uygulama, hizmet ve tarifelere yönelik müşteri beklentileri tespit edilerek özelleştirilmiş hizmetler ve önerilerin oluşturulması, telekomünikasyon hizmetlerinin pazarlanmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca bu yaklaşım sonucunda, yoğun rekabetin yaşandığı telekomünikasyon sektöründe müşteriyi elde tutma becerisi de artacaktır. Örneğin Avrupa’nın önde gelen operatörlerinden bir tanesi, gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturan müşterileri için özel bir program başlattı. Bu program sayesinde müşteriye sunulan hizmetin kalitesi artırıldı ve 2 yıl içerisinde operatörün müşteri kaybetme oranı yarı yarıya azaldı. Bir başka deyişle operatör yılda 20 milyon euroyu elinde tutmayı başardı.



Bilgi paylaşımı
Telekomünikasyon alanında bir değer zinciri içerisinde faaliyet gösteren şirketler, çok önemli bir konu olan müşteri taleplerine hızlı yanıt verme sürecinde tek bir merkezmiş gibi hareket etmek zorundadır. Bu nedenle taraflar arasında bilgi paylaşımının belirli bir seviyede sağlanması büyük önem taşır.



Microsoft CRM: İletişimde İlişki
Telekomünikasyon sektörünün hızlı yükselişi sürerken müşteri ilişkileri her zamankinden daha önemi bir hale geliyor. Kimi zaman milyonlara ulaşan müşterileri en doğru şekilde analiz etmek, segmentasyonu sağlamak ve özelleştirilmiş hizmetler kapsamında onlara değer sağlamak gerekli. Microsoft CRM’in satış modülü, bu sektörün katma değerli hizmetlerini en doğru ve hedeflenmiş biçimde müşterilere ulaştırmayı mümkün kılarken müşteri hizmetleri modülü geniş müşteri portföyünün yönetilmesi, şikayet ve istek analizlerinin yapılması gibi birçok işlemi kolaylıkla gerçekleştirmenize imkan sağlayacak.

http://www.pargesoft.com/

BUMERANG