16 Eylül 2010 Perşembe

Microsoft Etkinlik Duyurumu

Microsoft ve Pargesoft işbirliği ile Microsoft Etkinlik Duyurumu

Hisleriniz Sizi Yanıltıyor Olabilir

Üst düzey yöneticilerin çoğu karar alırken daha ziyade hisleriyle hareket ediyorlar. Bu durumun nedenlerinin başında, yeterince detaylı bir sistem kuramamaları ya da kısıtlı imkânlara sahip olmaları geliyor. Örneğin marketlerinde çalışan personelin güleryüz ve yakınlık göstermesinin, satışlar üzerinde olumlu etkisi olacağını hisseden bir şirket sahibi, yurt geneline yayılmış marketleri için önce bir eğitim, sonra da en güleryüzlü mağaza ve çalışanını seçmek üzere bir yarışma başlattı. Toplam 2 milyon dolar harcanan bu eğitim ve yarışma sonrası bir araştırma kuruluşu finale kalan 17 mağaza ile diğer mağazalar arasındaki gelir farkını karşılaştırdı. Güleryüzlü personelin ağırlıklı olduğu mağazaların çok daha fazla ciro yapması bekleniyordu, ancak rakamlar bunu göstermiyordu. Güleryüzlü personelin satışlar üzerinde olumlu bir etkisi yoktu. Her ne kadar yöneticiler öyle hissetse de market müşterileri cana yakınlık ve güleryüzden ziyade, alışverişlerini çabuk yapıp, kasadan hızlıca geçmek istiyorlardı. Bu nedenle cana yakın olmayan marketlerde kasa işlemleri daha çabuk ilerliyor ve müşterilerin bekleme süresi kısalıyordu. Eğer hislere göre karar almaya devam etseler, firma gelir artışı sağlamayan bir inisiyatif için her yıl 2 Milyon USD para harcamaya devam edecekti.

Müşterilerimiz arasında benzer örnekleri çoğaltmak mümkün. Alt gelir düzeyini hedefleyen bir müşterimiz bilgi sistem altyapısını geliştirip tüm müşterilerini birebir olarak tanımaya başladığında, üst düzey gelir grubundan da müşterileri olduğunu fark etmiş, bu sayede kâr oranı düşük ucuz ürünlerin yanında, daha pahalı ama getirisi yüksek belli ürünlerin müşterilerince alınabileceğini görüp, kârlı ürünler sunmaya başlamışlardı.

22 Eylül’de Microsoft Türkiye ofisinde yapacağımız seminer ile iyi kurgulanmış ve kullanıcılarına hisleriyle değil gerçek kanıtlara dayanarak karar vermelerine yardımcı olacak bilgiler ve raporlar üreten sistemler hakkında bilgi vereceğiz. Şirketlerin “Sayılarla Yönetilmesi” ve ölçülebilir değerler üzerinden stratejilerin belirlenmesi konusunda uzun yıllardır şirketlere danışmanlık veren Mag Consulting firmasından Sayın Haluk Ziya Türkmen’de deneyimlerini paylaşacağı bu seminerimizde, iş ortağımız Pargesoft bu yolda için geliştirdikleri çözümleri bizlerle paylaşacak. GfK Türkiye, Management Centre Türkiye, Group 4 Securicor gibi firmalarda kullanılan çözümleri ile yönetime sundukları avantajları aktaracaklar.

22 Eylül’de gerçekleşecek olan seminerimizde sizi de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Gündem
09.15 - 09.30 Kayıt
09.30 - 10.15 Kanıtlarla Yönetim / Haluk Ziya Türkmen, MAG Consulting
10.15 - 11.00 Ara
11.15 - 11.45 Şirketlerin Ezberlerini Bozan Proje Kazanımları / Kaan Altunterim, Pargesoft
11.45 - 12.30 Minimum Veri Girerek, Maksimum Detaya Ulaşmak Mümkün mü? Dynamics NAV’ın Mucizevi Veri Yapısı Ve Veri Toplama Üstünlüğü / Erkan Şen, Pargesoft

--------------------------------------------------------------------------------
Haluk Ziya Türkmen
1985-1992 yılları arasında Price Waterhouse’da Kıdemli Denetici, Enka’da İç Denetim Grubu Müdür Yardımcısı, American Life Sigorta A.Ş ‘de Mali İşler Müdürlüğü, İmtaş Sigorta (Axa) Sigorta A.Ş‘de Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttükten sonra, MAG Müşavirlik Araştırma Grubu A.Ş‘ne yönetici/ortak olmuştur. 1992 yılından bu yana MAG CONSULTING bünyesinde yönetici/ortak olarak yeni ekonomik göstergelere paralel gelişen stratejik hedeflere bağlantılı değişimi yönetmek, değişim sürecinde kurumsallaşmak, yönetsel ve finansal açıdan yeniden yapılanmak isteyen kurumlara dışarıdan yönetim desteği vermektedir.

İçe yönelik aile şirketlerini uzun vadeli kurumsal hedefleri olan yapılara dönüştürmek ve bu değişimi uygulama yönetmek konusunda uzman olan Türkmen, 1992'den bugüne 200'e yakın değişik süreli projelerde proje lideri ve ortağı olarak görev almıştır. Birçok projesi kalite ve yönsetsel zirvelerde ödül alan Türkmen, değişim uygulama sürecinde şirketlerin icra kurullarında başkan ve/veya danışman olarak görev alarak süreçleri yönetmiştir.

--------------------------------------------------------------------------------
Pargesoft
2002 yılında Microsoft Dynamics NAV Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımı’nın Türkiye yerelleştirmesi faaliyetlerini yürüten ekip tarafından kurulmuş olan PargeSoft; ERP uygulamaları geliştirme ve danışmanlığı konularında hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetlerde deneyimli personelinin ortalama sektör deneyimi 10 yıldan fazla olup, firma personel istihdamında ağırlığı satış sonrası hizmetler ve eğitim üzerinde yoğunlaştırmıştır.

Total, GFK, Do&Co, G4S, Honda Trading, IKEA, MCT, Adecco, BodyCote, TEB Arval, Nunhems, Houghton Kimya gibi global firmalarda başarılı projelere imza atan ve G4S ERP Projesiyle dünya genelinde bir başarı hikâyesi yakalayan PargeSoft, Microsoft Dynamics AX ve NAV yazılımlarının Çözüm Ortaklığını yapmaktadır.

http://www.pargesoft.com/ Microsoft Dynamics AX NAV CRM Global Partnr

BUMERANG