3 Temmuz 2012 Salı

Microsoft İş Zekası Çözümleri


İş Zekası'na Genel Bakış
Microsoft İş Zekası (BI) "herkes için BI" vizyonunu benimseyerek; tanıdık, işbirlikçi ve yönetilen bir çözüm aracılığıyla BI'ı kurumunuzdaki daha fazla çalışan için erişilebilir hâle getir. Bu platform, bilgi platformu olarak Microsoft® SQL Server® 'ı, işbirliği için Microsoft® SharePoint® teknolojisini ve iş kullanıcılarının yakından tanıyıp her gün kullandığı bir kullanıcı deneyimi sunmak için Microsoft Office'i bir araya getirir.

Tanıdık araçlarla çalışanların işlerini kolaylaştırın
Microsoft İş Zekası (BI) çözümleri, popüler iş üretkenliği paketimiz Microsoft® Office'in güçlü yanlarıyla entegredir. Microsoft İş Zekası, zaten kullanmayı bildikleri araçlar sayesinde iş kullanıcılarının işlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Son kullanıcılar, kendi rapor ve analizlerini oluşturup iş arkadaşlarıyla kolayca paylaşabilirler. Aynı zamanda, Microsoft İş Zekası, yönetilebilirlik göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır; gerçek zamanlı geri bildirime olanak tanır, IT'nin potansiyel sorunlarının görünürlüğünü arttırır ve böylece daha iyi yönetilen bir sistem oluşmasına imkân sağlar.

İşbirliğini geliştirin, daha iyi kararlar alın
Başarılı işler birlikte çalışan insanların elinden çıkar. Microsoft® SharePoint® teknolojisi sayesinde, işbirliği ve keşif, yeni sosyal ağ konseptleri ve gelişmiş arama yetenekleriyle bir adım ileriye taşınıyor. Böylece kullanıcıların, doğru bilgiyi ve insanları ihtiyaç duydukları anda bulmaları kolaylaşıyor. SharePoint; işletmenizle ilgili en güncel bilgileri içeren "pano"lar sunar; ve raporlarla analizleri paylaşılması kolay, karar almak için iş kullanıcılarının üzerinde çalışabileceğini interaktif işletme görünümlerine dönüştürür.

IT verimliliğini artırırken maliyeti düşürün
Microsoft İş Zekası, Microsoft® SQL Server® özelliklerinin üzerine kurulmuştur; Microsoft® SharePoint® and Microsoft® Office ile birlikte tam donanımlı bir bilgi platformu sunar. Microsoft İş Zekası, tüm kuruluşun ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçeklendirmeyi sunar ve IT'ye, işletmenin değişen ihtiyaçlarına hızla tepki verebilmesi için gereken esnekliği sağlar. Kuruluşlar, daha yönetilebilir ve daha maliyetsiz, tanıdık bir IT altyapısıyla son kullanıcılarına yepyeni deneyimler ve kolaylıklar sunabilirler. SQL Server, şirket çapında ve ayrı sistemler arasında kritik veri kümelerini yönetmenize yardımcı olacak özellikler içerir. Böylece bilginin bütünlüğünden emin olabilir ve masaüstüne, veri merkezine ve buluta genişleyebilirsiniz.

Yetenekleri Keşfedin
Pano ve Karneler
Microsoft İş Zekası zengin, interaktif, içeriğe dayalı panolar ve karneler oluşturmanıza imkân sağlar. Bu şekilde kullanıcılar, çeşitli kaynaklardan ihtiyaçları olan bilgiye erişebilir, çok sayıda sistemi ve içeriği tek bir tarayıcı tabanlı deneyimde birleştirebilirler. Panolar, işlerinizle ilgili bilgileri görüntüler ve kullanıcıların soru sormasına ve işleriyle alakalı bilgileri analiz etmesine olanak tanır. Daha fazla bilgi almak için SharePoint Server 2010 Insights'ı ziyaret edebilirsiniz.

İşbirliği ve Arama
İşbirliği ve Arama, sizin istediğiniz şekilde ve birlikte çalışırlar. Tüm çalışanlarınızı esnek bir işbirliği platformu ve geniş bir araç yelpazesiyle birbirine bağlayın. Wiki'lerden İş Akışlarına ve Çalışma Alanlarına uzanan bu araçlar çalışanlarınızın istedikleri şekilde birlikte çalışabilmelerine olanak sağlar. Kullanıcıların, hem yapılandırılmamış bilgiler (web günlükleri, wiki'ler, sunumlar, belgeler) hem de yapılandırılmış bilgiler (raporlar, hesap tabloları, analitik veriler) içinde aradıklarını bulmalarını sağlayın. Kullanıcıların, daha bilgili ve tutarlı iş kararları almaları için doğru kişileri ve bilgileri keşfetmelerini kolaylaştırın. Daha fazla bilgi almak için SharePoint Server 2010 Topluluklarını ziyaret edebilirsiniz.

Raporlama ve Analiz
Raporlama ve Analiz, işletmeniz hakkında derinlemesine bilgi sağlar. En iyi şekilde biçimlendirilmiş ve interaktif raporlar yaratın; iş kullanıcıları için tüm işletme boyutlarından gelen bilgileri birleştirin, analiz edin ve daha iyi kavrayın. Çalışanlarınızın yeni self servis özellikler sayesinde merkezi, yönetilen ve güvenli bir ortamda, ekstra IT desteğine ihtiyaç duymadan kendi iş raporlarını ve analizlerini oluşturup paylaşmalarını sağlayın. IT panolarını kullanarak sistem genelini daha iyi yönetmek için oluşturulan çalışmalar hakkında derinlemesine bilgi edinin. Daha fazla bilgi almak için SQL Server 2008 R2 ve PowerPivot'u ziyaret edebilirsiniz.

Tahmine Dayalı Analiz ve Veri Madenciliği
Tahmine Dayalı Analiz ve Veri Madenciliği, bilgi çıkarımlarında bulunmak için derine dalmanıza olanak tanır. Microsoft veri madenciliği çözümleri, çalışanların basit veri analizinin ötesine geçerek bilgi dahilindeki gizli eğilimleri, sorunları veya ilişkileri tanımlamalarını kolaylaştırır. Desen, küme ve eğilimlerden derinlemesine bilgiler çıkarıldıktan sonra, çalışanlarınız problemlerin temel sebeplerini ortaya çıkarabilir ve gelecekteki sonuçları önceden tahmin edebilirler. Daha fazla bilgi almak için SQL Server 2008 R2 Veri Madenciliği sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Veri Ambarı
Veri Ambarı ve ETL; verilerinizi ölçeklenebilir, tümleşik bir sistemde barındırır. Microsoft veri ambarı çözümleri bilgilerinizi depolamaya, bağlamaya ve korumaya yardımcı olurken ayıklama, dönüştürme ve yükleme (ETL) işlemlerini de kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Veriler dinamik, ölçeklenebilir, tümleşik bir sistemde toplandığı, sıkıştırıldığı ve depolandığı için, işletmeler uzun dönem depolama gereksinimlerini azaltabilir ve raporları daha hızlı oluşturabilirler. Günümüzün ekonomik koşulları altında, Microsoft, veri ambarı yatırımlarınızdan alacağınız en iyi geri dönüşü vadediyor. Ayrıca, yüksek düzeylerde ölçeklenebilirlik için kullanabileceğiniz Microsoft® SQL Server® 2008 R2 Paralel Veri Ambarı, yüksek performans etkili paralel işleme (MPP) aracılığıyla düşük maliyetle yüksek ölçeklenebilirlik sunar.

BUMERANG