16 Aralık 2015 Çarşamba

Kobilerin tedavisi nasıl olur?

Dünyada gelişmiş ülkelerde yapılan KOBİ tanımları ülkemizde orta ve üst segmentteki firmalara denk geliyor. Bizde KOBİ kavramı, 10 kişiden az ve yıllık bilançosu bir milyon TL’yi aşmayan çok küçük işletmeler (mikro işletme) ile ikiyüzelli kişiden az ve mali bilançosu yirmibeş milyon TL’yi aşmayan işletmeler (orta büyüklükteki işletmeler) olarak tanımlanmıştır.

Ekonomik büyüklük olarak, kendi sistemini devam ettirmekte zorlanan mikro ve orta ölçekli işletmelerde yönetimsel ve finansal sorunlar sürekli olarak ön plana çıkmakta ve krizlerle yönetilen ülkemizde yılda, binlerce KOBİ statüsünde firma kapanmaktadır.

KOBİ olarak nitelendirdiğimiz bu işletmelerin yönetimsel becerilerini arttırmak ve finansal becerilerini geliştirmek için, mutlak suretle faaliyet göstereceği alan ile ilgili meslek odalarından, işletme yönetim becerilerini geliştirici eğitimler alması gerekmekte ve bu odalar tarafından da rutin denetimler ve kontroller ile KOBİ segmentinde yer alan bu işletmelerin büyümeleri kontrollü biçimde sağlanmalıdır.
 

Ayrıca, mikro ya da orta ölçekli firmalarda çok fazla göz ardı edilen IT altyapılarının kurulması ve işletme yönetiminde kullanılacak ticari uygulamanın mutlak suretle aktif edilmesi de gerekmektedir. İşletme sahipleri, mevcut sistemlerine entegre edilmiş olan bu yazılımlar ile şirketlerini okumayı ve kararlar alabilmeyi öğrendikleri takdirde, olası krizlerde ve iş sapmalarında minimum zayiatla yoluna devam edebilirler.

Sizde işletmenizde kontrolü elinizde bulundurmak ve iş yapış modellerinizi değiştirmek istiyorsanız hem eğitim hem de danışmanlık hizmetlerini aynı anda alıp sisteminizi ayakta tutacak olan bir ERP yazılımı ile çalışmalısınız.
Konu hakkında detaylı bilgiye, www.erp365.com.tr ya da www.crm365.com.tr web sitesini ziyaret ederek ulaşabilir ya da +90216 5756070 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BUMERANG