25 Ocak 2016 Pazartesi

Microsoft’un bulut transformasyonu konusunda sağladığı katkılar nelerdir?

Pargesoft Genel Müdürü Kaan Altunterim, Microsoft’un Bulut Transformasyonu konusunda iş ortaklarına sağladığı katkıları Wise TV’ye anlattı.

Microsoft’un en temelde Azure platformu üzerine yapmış olduğu ciddi yatırımın bir ölçek ekonomisi avantajı sağladığını dile getiren Altunterim: “Microsoft nihai müşteriye sunulan hizmetlerin toplam sahip olma maliyetini bu yatırımın tek başına yapılması alternatifine göre ciddi anlamda aşağıya çekecek bir ölçek ekonomisi yaratıyor.

Azure platformu ile beraber özellikle KOBİ’ler için kritik olan IT personeli istihdam etmek kendi uygulamalarını ayakta tutabilmek ve bunları sorunsuz bir şekilde işletebilmek için istihdam etmek zorunda oldukları teknik personel istihdamını gereksiz kılan veya ortadan kaldıran bir servis avantajı da sunuyor.

Bunun dışında doğal olarak Microsoft’un hem teknolojik hem de iş ve sektör bazlı trendleri yakından takip ediyor ve bunlara uyum sağlayacak yatırımları hayata geçiriyor olması tek tek ufak ya da orta ölçekli yazılım firmaları olan bizlerden çok daha ciddi çok daha hızlı ve kısa zamanda geri dönüş sağlıyor bizlere.

Bunun dışında tabi ki Microsoft’un diğer ürün aileleriyle sunulan çözümlerin Azure ve Dynamics platformu çözümlerin Office 365 gibi SharePoint gibi Microsoft araçlarıyla da geçmişte görece pahalı olan bu tür yatırımları yine Azure ve bulut teknolojilerini kullanarak bir anlamda tabana yayabiliyoruz. Sahip olma eşiğini aşağıya çekerek kedimize yeni fırsatlar yaratabiliyoruz.” dedi.

BUMERANG