12 Nisan 2016 Salı

Depreme dayanıklı mıyız?

Deprem olduğunda iki şey evinizi ayakta tutar, birincisi iyi atılmış bir temel, ikincisi ise binayı taşıyan kolonlardır. Malzemeden çaldığınızda evinizin ilk sarsıntıda yıkılması kaçınılmazdır.

Ülkemiz arazi olarak depremler kuşağında yer aldığından, her an bu sarsıntıyla karşılaşmaya hazırlıklı olmamız gerekiyor. Klasik depremlerin ardından gelen artçı depremlerde yapının güçlü olması durumunda sizi güvende hissettirecektir.

Ülkenin zemin yapısının yer aldığı bu deprem kuşağının benzerini ekonomik anlamda da sürekli yaşamaktayız. Üretim yapan, hizmet veren, alım satış işleri ile uğraşan yani kısaca paranın faal olduğu tüm iş kollarında her an bir krizle karşı karşıya kalabiliyoruz –ki ortalama da her iki üç senede bir kalıyoruz da-
 
Ürettiğimiz ürün, verdiğimiz hizmeti yapımızın temeli olarak düşünürsek eğer, müşterilerimiz bu binanın taşıyıcı kolonları oluyorlar. Olaya bir ticari işletme açısından baktığınızda, hem ürününüz hem de hizmetiniz kaliteli olmalı ki yapınız sağlam kalabilmeli.

Müşteri memnuniyetinin her an daha fazla önem kazandığı, ekonomik depremlerin sürekli olduğu, kriz masalarında bile çözülemeyen krizlerin ortasında, müşterileriniz için sağladığınız her avantaj sizi ayakta tutacaktır. Müşteri ilişkileri yönetimi sistemleri burada devreye girerek, size güvenli bir yaşam alanı sağlayacaktır. Bu nasıl mümkün olabilir? Diye sorarsanız, birincisi, müşterilerinizin işletmeniz ile olan bütün süreçlerini takip ettiğiniz için onun satın alma alışkanlıklarını öğrenmiş olacaksınız, ikincisi ise kendisini değerli hissettirecek küçük jestler ile size bağlı kalmasını sağlayacaksınız…

Müşteri ilişkileri yönetim sistemi ile olası krizlere karşı daha güçlü ve dayanıklı olmanın yöntemlerini öğrenin. Bu konuda dünyanın en çok tercih edilen yazılımı olan Microsoft Dynamics CRM ile tanışmak istiyorsanız, bizimle 0216 575 6070 numaralı telefondan ya da info@crm365.com.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz…

5 Nisan 2016 Salı

Pargesoft Microsoft Kurumsal Çözümler Zirvesi Ana Sponsoru oldu

Microsoft’un ERP pazarında yer alan yazılımlarının satış, eğitim, destek ve kurulum hizmetlerini veren Pargesoft, Microsoft Kurumsal Çözümler Zirvesi’nin ana sponsoru oldu.

Ürün portföyünde, Microsoft’un; Dynamics AX, Dynamics NAV ve Dynamics CRM ürünlerini bulunduran Pargesoft’un ayrıca Dynamics platformları üzerinde çalışan; e-defter, e-fatura, bordro ve hizmet sektörüne yönelik olarak geliş olduğu Dynamics Elementa uygulamaları da yer almaktadır.

Microsoft Dynamics NAV yazılımının Türkiye yerelleştirilmesi çalışmalarını gerçekleştiren Pargesoft, iki yıl üst üste, global pazarda Microsoft President’s Club for Dynamics ve Türkiye’de de Microsoft Yılın Dynamics ERP iş Ortağı ödüllerine layık görülmüştür.

 
https://msevents.microsoft.com/cui/EventDetail.aspx?culture=tr-TR&EventID=1032732082&IO=CvocqTmWNQRn2WZCwy8gvQ%3d%3d


Pargesoft’un ana sponsor olduğu ve Microsoft tarafından yeni sürümlerin tanıtımı ile birlikte, müşterilerin Dynamics çözümleri ile elde ettiği başarıları paylaşmak üzere her yıl düzenlenen Dynamics Zirve etkinliği 2016 yılında yeni ürünler eklenerek Microsoft Kurumsal Çözümler Zirvesi olarak düzenlenecektir. Etkinlik 20 Nisan 2016 tarihinde Swissotel The Bosphorus otelinde gerçekleşecektir.

Zirvede ayrıca, çığır açan yeni nesil Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics CRM, Microsoft SQL Server 2016 ürün ve Microsoft Azure Yeni Çözümler lansmanları olacaktır.

Güdüler ve işletme yönetimi

Güdüler hayatla olan mücadelemizde bizi ayakta tutan, yön veren, uyaran ve harekete geçiren dürtülerdir. İnsanlığın  en temel ihtiyaçları olan açlık ve susuzluk dürtülerini gidermek içinse hipotalamus aracılığıyla yönlendirilirler.
Hipotalamusun temel işlevi organizmayı harekete geçirerek açlık ve susuzluk hissini ortadan kaldıracak eylemleri yapmaya teşvik etmektir… Fakat insan organizmasında bu uyarıcıya rağmen bazen tam zamanında hareket geçemeyebiliyor. Örneğin, çok aç olduğunda yemek yemekten ya da  çok susadığında su içmekten vazgeçebiliyor. Bu vazgeçişler metabolizmada bir takım dengesizlikler meydana getiriyor, kasılma, gerilme vb… Söz konusu durum işletmeler içinde geçerli olmakta. Uyarıcı mekanizmaları olmayan ya da görmezden gelinen durumlarda sistem bütünsel olarak hata vermeye başlıyor. Acıkan insanın yemeği ertelemesi gibi, üretim yapan bir işletmenin de stokta eksi bakiye veren bir ürünle imalat yapmaya devam etmesi günün sonunda maliyetlendirme ekranında sapmalara neden olacaktır.
İhtiyaçlar içeriden olduğu kadar dışarıdan da tetikleniyor, her iki durumda da temel olan şey vücudun onu ihtiyaç olarak hissetmesi ve tüketime yönelmesi ile son buluyor. Örneğin tokken yenilen pasta, ihtiyacı yokken sadece modelini beğendiği için satın alınan bir telefon ya da mevkisel konumuna uygun düşeceğini düşünüp değiştirilmiş bir araba gibi. Bütün bu davranışlar işletme açısından ele alındığında, ihtiyaç fazlası stok ürünleri, toplam büyüme hesaplanmadan yapılan yeni yatırımlar, gerekli bütçe yapılmadan satın alınan lüks ihtiyaçları vb farklı yönelimler açığa çıkıyor. Bütün bu gereksiz yüklemeler kar zarar hanesinde işletmeye genelde zarar olarak yansıyor ve öngörüsüz bir yönetimle ihtiyaç analizleri yapılmadan sürdürülen bir sürece giriliyor.
beyin
İnsanın yaşam modeline benzeyen bu sistemin kontrol edilmesi, yönetilmesi, karar mekanizmalarının oturtulması, uyarıcıların aktif edilmesi ve sistemin aktif olarak çalışabilmesi için bir beyne ve hipotalamusa ihtiyacı var. Bunu ise bir kurumsal kaynak planlama yazılımı ile sağlayabilirsiniz. İşletmenizin yaşamsal fonksiyonlarının devam edebilmesi için gerekli olan kurumsal kaynak planlama yazılımı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime info@pargesoft.com ya da 0216 575 6070 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz…


Hipotalamus; Vücut sıcaklığı mekanizmasını, sempatik sinir sistemini ve hipofizin çalışmasını denetler. Susama, acıkma hislerinin merkezi olup vücut ısısını ve kan basıncını ayarlar. Ayrıca ürettiği RF maddesi ile hipofizi uyarır. İç denge hipotalamus ile korunur. Karbonhidrat – yağ – protein metabolizmasını dengeler.

BUMERANG