27 Haziran 2011 Pazartesi

Flotty Organik Yumurta Microsoft Dynamics NAV Kullanmaya Başladı


Flotty Organik Yumurta üreticisi Umut Tavukçuluk San ve Tic. A.Ş. (Elazığ) Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı tercihini Microsoft Dynamics NAV yazılımından yana kullandı, İş ortağı olarak ta Pargesoft’u seçen Umut Tavukçuluk, 1971 yılından beri faaliyet göstermekte.

İzlenebilirlik için Dynamics NAV’ı tercih ettilerTürkiyede izlenebilirlik 5179 sayılı Gıda Kanunu ile yasal bir yükümlülük haline gelmiştir. Gıda izlenebilirliliği ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi standart şartlarından biridir. Kuruluş , son ürün parti numaralarının ve bunlarla ilgili hammadde partileri, üretim ve sevkiyat kayıtlarının ilişkilendirilebilmesi için bir izlenebilirlik sistemi kurulmasını ve uygulamasını sağlamalıdır.

Standarda göre; İzlenebilirlik sistemi, en yakın tedarikçiden sağlanan girdileri ve son ürünün ilk dağılım rotasını belirleyebilmektedir. Tüm bu süreçlerin yönetimi ve ürünün hammade halinden tüketiciye kadar geçen tüm adımların takip edilmesini sağlamaktadır. Dynamics NAV üzerinde geliştirilen İzlenebilirlik Modülü ile, gıda izlenebilirliği mümkün kılınmıştır. Böylece tüketici elinde bulunan gıda maddesi üzerindeki izlenebilirlik numarasından, satın almış olduğu ürünün hammadesini, nelerden üretildiğini, hangi üretim aşamalarından geçtiğini ve hangi dağıtım kanallarını kullanarak dağıtıcı/toptancı/perakendeciye ulaştığını görebilmektedir.
Umut Tavukçuluk ayrıca. yumurta üretiminin gerçek maliyetleri ile sürekli yapmış olduğu yatırımların geri dönüşü, finansal akıbeti ve bütçeleme konusunda da Dynamics NAV ile Finans yönetimini sağlamıştır.

Stok Takibi; 
Sadece yumurta üretimi yapan Umut Tavukçuluk günde 250bin yumurta üretimi yapmakta bu üretimlerini, 3 tane normal (konvansiyonel) kümes, 8 tane organik kümes ile sağlamakta. Tavukların günlük yem ihtiyaçları için ayrıca 1 adet Yem Fabrikası bulunan işletmenin tüm stok takibi ve Dynamics NAV üzerinden yürütülmekte…

Zincir marketler ile çalışmalarını yürüten Umut Tavukçuluk, sipariş ve sevkiyat yönetiminin Dynamics NAV Tedarik Zinciri Yönetimi ile çözümlemiştir. Sıcak satış ağının kurulması ile birlikte araçtan satış yaparak, bilgilerin online olarak merkeze ulaşmasını ve araç içinde müşterinin siparişleri doğrultusunda düzenlenen faturanın basılması ile sürecin tamamlanması sağlamaktadır.

Projede Microsoft Dynamics NAV ile birlikte Pargesoft tarafından geliştirilen özel uygulamalar ve çözümler kullanılmaktadır.  Detaylar için; info@pargesoft.com adresinden gıda izlenebilirliği konusunda bilgi alabilirsiniz.

http://www.pargesoft.com/ Microsoft Dynamics AX ve NAV Çözüm Ortağı

BUMERANG