26 Ocak 2016 Salı

Microsoft Dynamics ERP


Büyük kuruluşlar için çözümler
Microsoft Dynamics AX, kullanıcıların gerçek zamanlı içgörüler ve zeka aracılığıyla daha akıllı kararları hızlı şekilde almasına ve cloud sisteminin sağladığı seçenek ve esneklik sayesinde hızla değer elde etmek ve işletmelerini büyütmek üzere işletme süreçlerini daha çabuk dönüştürmesine olanak tanıyarak iş yapma hızını artıran, kuruluşlara yönelik bir Microsoft işletme çözümüdür.

Kurumsal olanaklar şunları kapsar:
Tedarik zinciri yönetimi
Ambar yönetimi
Talep tahmini
Modern Satış Noktası (POS)
Bütçe Planlama

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için çözümler
Şirketinizde artık temel muhasebe yazılımınızın büyümekte olan işletmenizi destekleyemediği bir taşma noktasına geldiyseniz, Microsoft Dynamics NAV, büyüme hedefinizi destekleme gücüne sahip hızla yürürlüğe konan, kolay kullanılan bir çözümdür. Microsoft Dynamics NAV, eksiksiz bir Microsoft iş çözümünün parçası olarak verimli çalışmanıza ve büyümenize yardımcı olur.

Küçük işletme olanakları şunları kapsar:
Finansal yönetim
Üretim
Proje yönetimi
Satış, pazarlama ve hizmet yönetimi
İnsan kaynakları yönetimi

#Tedarikzinciriyönetimi, #Ambaryönetimi, #Talep tahmini, #ModernSatışNoktası, #POS, #BütçePlanlama, #ERP, #MicrosoftDynamicsERP,

25 Ocak 2016 Pazartesi

Microsoft’un bulut transformasyonu konusunda sağladığı katkılar nelerdir?

Pargesoft Genel Müdürü Kaan Altunterim, Microsoft’un Bulut Transformasyonu konusunda iş ortaklarına sağladığı katkıları Wise TV’ye anlattı.

Microsoft’un en temelde Azure platformu üzerine yapmış olduğu ciddi yatırımın bir ölçek ekonomisi avantajı sağladığını dile getiren Altunterim: “Microsoft nihai müşteriye sunulan hizmetlerin toplam sahip olma maliyetini bu yatırımın tek başına yapılması alternatifine göre ciddi anlamda aşağıya çekecek bir ölçek ekonomisi yaratıyor.

Azure platformu ile beraber özellikle KOBİ’ler için kritik olan IT personeli istihdam etmek kendi uygulamalarını ayakta tutabilmek ve bunları sorunsuz bir şekilde işletebilmek için istihdam etmek zorunda oldukları teknik personel istihdamını gereksiz kılan veya ortadan kaldıran bir servis avantajı da sunuyor.

Bunun dışında doğal olarak Microsoft’un hem teknolojik hem de iş ve sektör bazlı trendleri yakından takip ediyor ve bunlara uyum sağlayacak yatırımları hayata geçiriyor olması tek tek ufak ya da orta ölçekli yazılım firmaları olan bizlerden çok daha ciddi çok daha hızlı ve kısa zamanda geri dönüş sağlıyor bizlere.

Bunun dışında tabi ki Microsoft’un diğer ürün aileleriyle sunulan çözümlerin Azure ve Dynamics platformu çözümlerin Office 365 gibi SharePoint gibi Microsoft araçlarıyla da geçmişte görece pahalı olan bu tür yatırımları yine Azure ve bulut teknolojilerini kullanarak bir anlamda tabana yayabiliyoruz. Sahip olma eşiğini aşağıya çekerek kedimize yeni fırsatlar yaratabiliyoruz.” dedi.

13 Ocak 2016 Çarşamba

ERP Seçimi - Microsoft Dynamics ERP

ERP HABER – erpturk.com işbirliği ile hazırladığımız ERP Seçim Dosyasının bu seferki durağı Microsoft Türkiye oldu. ERP Seçen bir firmanın Microsoft Türkiye ve ürünleri olan Dynamics AX , Dynamics NAV ve Dynamics CRM ile ilgili tüm bilmek istediklerini Microsoft Dynamics Teknik Satış Uzmanı Sn. Sema ARMAĞAN cevapladı.



ERP HABER: Bize Microsoft’un Türkiye yapılanmasından bahseder misiniz?

Sema ARMAĞAN:  2003 yılından beri Dynamics ürün ailesindeki ürünleri Türkiye pazarına sunmakta. Diğer ürün gruplarında olduğu gibi, müşterilerine iş ortakları üzerinden hizmet vermekte olan Microsoft Dynamics, bünyesinde satış müdürleri, iş ortağı yöneticileri ve ürün teknoloji uzmanları bulundurmaktadır.  Ekip özellikle iş ortaklarımızı bilgilendirmek, satış ve pazarlama faaliyetlerini yönetmek, müşteri istek ve şikayetleriyle ilgilenmek, projelerin zamanında ve bütçesinde bitmesi için gerekli takibi yapmakla yükümlüdür. Lokalizasyon ile ilgili faaliyetlerin koordinasyonu da yine bu ekip tarafından yapılmaktadır.

ERP HABER: Microsoft’un ürettiği ERP çözümleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Sema ARMAĞAN:  Microsoft Dynamics , Microsoft’ un sunmuş olduğu iş çözümlerinin genel adıdır. Microsoft Dynamics iş çözümleri ERP ve CRM çözümleri olmak üzere iki gruba ayrılır.

ERP Çözümlerimiz :
•    Dynamics AX : Büyük ölçekli ve hızlı büyümekte olan firmalara hitap etmektedir. Sadece ciro ya da kullanıcı sayısına bağlı olmamakla beraber çok uluslu, birden fazla lokasyona sahip, holding  yapısındaki firmaları kapsamaktadır. Kolay geliştirilen,  hazır pek çok sektörel  çözümleri bulunan, genellikle her müşteriye özel geliştirmeler yapılan, geliştirme kapasitesi çok yüksek olan bir Microsoft ERP çözümüdür.
•    Dynamics NAV : KOBİ ve  üstü firmalara hitap etmektedir. Hazırda sektörel çözümleri bulunan,  bakım ve geliştirme maliyetleri rakiplerine göre daha düşük, daha kısa sürede uyarlanabilen  bir Microsoft ERP çözümüdür.

CRM Çözümlerimiz :
•    Dynamics CRM : Microsoft CRM Web Tabanlı bir uygulamadır. Satış yönetimi, müşteri ilişkileri, pazarlama faaliyetleri, kampanyalar, fırsatlar, teklifler, servis talepleri vb ihtiyaçların web
üzerinden yönetildiği bir uygulama olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle Microsoft CRM, Dynamics serisindeki diğer ürünleri kullanan firmalarda eş zamanlı kullanılıyor olabilir.

ERP HABER: Microsoft Dynamics ERP nin yazılım dili ve mimarisi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Sema ARMAĞAN:  Dynamics AX2012  kendine  ait yazılımı dili x++ , geliştirme ortamının adı Morphx’ dir.  X++ object oriented bir yazılım dilidir. Visual Studio ortamından C# ile de sistem içerisinde geliştirme yapma olanağı mevcuttur. Dynamics AX2012 katmanlı mimari yapısı ile sürüm güncellemelerde ve değişikliklerin yönetiminde kişilere çok fazla kolaylık sağlar. Sistem açık kaynak kodludur. Çözüme sahip olunduğu zaman geliştirme ortamı da beraberinde gelmektedir. Ayrıca bir lisanslama ya da kurulum gerektirmez. Web servis teknolojileri ile her türlü intranet ya da extranet sistemleri ile entegrasyon sağlanabilir. Windows Client ve Enterprise Portal (AX2012 web arayüzü) ile sisteme erişilir. Veritabanı olarak Microsoft SQL Server ‘ ı kullanır. Application Object Server  ise business logic katmanı olarak orta katmanda yer alır.

ERP HABER: Microsoft Dynamics ERP nin fark yaratan özellikleri nelerdir?

Sema ARMAĞAN:  Kurumlar için geliştirilen, güçlü ve tek başına çalışan bir kurumsal kaynak planlaması (ERP) çözümüdür.
Microsoft Dynamics AX 2012, üretim, dağıtım, hizmet, perakende ve kamu sektörü için hazır olarak gelen sektöre  özgü yetenekleriyle, iş gereksinimlerinizi karşılamanıza yardımcı olur. Zengin çekirdek ERP yetenekleriyle kuruluşunuzu uçtan uca yönetebilirsiniz. Dünya genelinde erişilebilir olan Microsoft® İş Ortağı Ağı’ndan edineceğiniz paketlenmiş çözümlerle, özel iş gereksinimlerini kolayca destekleyebilirsiniz.

Microsoft Dynamics AX 2012, 36 ülkeye ilişkin yasal gereksinimleri karşılamak üzere yerleşik olarak gelen ülkeye özel yerelleştirmelerle, operasyonlarınızı yeni coğrafyalara genişletmenize olanak tanır. İş uygulamalarını uyumlu hale getirmek ve hızlandırmak için, çok lokasyonlu  global kuruluşlarda  aynı verileri, iş kurallarını ve süreçlerin paylaşımını sağlar.
Hazır gelen güçlü iş zekası ve beyaz sayfa raporları ile şirketlerle ilgili kritik bilgilere hızlı bir şekilde ulaşım sağlar.

Çalışanlar, işlerini kolaylaştıran, öğrenmesi ve kullanması kolay, alışık oldukları ve sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunan bir çözüm kullanmak isterler. Microsoft Dynamics ERP kişilerin  Microsoft Office’e benzeyen ve onun gibi çalışan, kullanımı kolay bir kullanıcı arabirimi üzerinden bilgileri bulmalarına, sıralamalarına, görselleştirmelerine ve kullanmalarına olanak tanır. Verileri Microsoft Dynamics AX 2012 ve Microsoft Office 2010 arasında paylaşarak, her günkü araçlarla kolayca çalışma olanağı sağlar.

Kurumlara  sektörel çözümler sağlayarak operasyonel iş süreçlerinde katma değer sağlar.
Çok esnek, hızlıca uyarlanabilir ve ölçeklenebilir bir çözümdür.

Microsoft Dynamics ERP çözümleri  role uyarlanmış kullanıcı deneyimi sağlayarak bilgiye ve süreçlere kolay erişim sağlar, kullanıcı katılımını  ve üretkenliğini artırır.

Çalışanları, müşterileri, tedarikçileri ve iş ortaklarını self servis özellikli tümleşik işbirliği yetenekleriyle kolayca birbirine bağlar Microsoft Dynamics ERP, self servis, Microsoft SharePoint® tabanlı satıcı, müşteri ve çalışan portalları ve Site Hizmetleri üzerinden uçtan uca iş süreci tümleştirme yoluyla temel tedarik zinciri işbirliğini hızlandırmanıza olanak tanır.  Gelişmiş tedarik zinciri işbirliğini uyarlanabilir web hizmetleri ile basitleştirir ve Microsoft LyncTM gibi işbirliği araçlarını kullanarak ve SharePoint işbirliği sitelerini doğrudan Microsoft Dynamics ERP içinden oluşturarak bilgileri kolayca paylaşmanıza olanak sağlar.

MICROSOFT DYNAMICS AX’ ı diğer Microsoft  ürünleri ve teknolojileri ile birlikte kullanabilirsiniz.

İŞ VERİMLİLİĞİ ÇÖZÜMLERİ:
  • Microsoft Outlook®
  • Microsoft Excel®
  • Microsoft Word
  • Microsoft Lync
  • Microsoft SharePoint
UYGULAMA PLATFORMU:
  • Microsoft SQL Server
  • Microsoft BizTalk®
BT ALTYAPISI:
  • Windows®
  • Windows Server®
GELİŞTİRİCİ ARAÇLARI:
  • Microsoft Visual Studio®
  • Microsoft .NET
  • Windows Communication Foundation
  • Windows Workflow Foundation

ERP HABER: Sektörel Çözümleriniz var mı?

Microsoft Türkiye: 
  • İnşaat
  • Dağıtım
  • Sağlık
  • Üretim
  • Profesyonel Hizmetler
  • Perakende
  • Maden
  • Gıda
  • Kimya
Sektörlerinde çözümlerimiz mevcuttur.


ERP HABER: Bir ERP yazılımının Esnek olması Microsoft için ne ifade eder?

Sema ARMAĞAN:  Günümüz iş dünyası çok dinamik. Amerika’da bir merkezde, yazılım geliştiren kişilerin her türlü sürece uyum sağlayabilecek bir yazılım geliştirmesini beklemek biraz insafsızlık olur Bu nedenle Microsoft ürünlerinde her  türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde katı ve karmaşık tasarımlar yapmak yerine, temel fonksiyonlar ve süreçleri destekleyen ancak her müşterinin kendisi için özel geliştirme yapmasına imkan veren bir altyapı kullanıyor. 9 ayrı katman ile desteklenen bu esneklik, farklı hiyerarşik seviyelerde duyulan ihtiyacın sisteme yansıtılmasını ve böylece kullanıcıların kendi tercihlerini bile ekran tasarımlarında ya da bazı fonksiyonalite de sisteme tanıtmasını sağlıyor. Yapılan bu geliştirmelerin belli kurallar ile yapılıyor olması sistemin yönetilememe riskini ortadan kaldırıyor. Sistemin kendi içinde yapılan değişiklik ve ekleri dosyalar olarak sistemin dışına alınıp, taşınabilir olması, sürüm yükseltmelerinde otomatik kontrolleri yapan ve geliştirmecileri yönlendiren raporlamalar, esneklik ile birlikte kolay yönetimi de sağlamaktadır.
Firmaların esnek iş süreçlerine  hızlı, kolay bir şekilde geliştirme ve uyarlamalarla cevap verebilmesi anlamına gelir.

ERP HABER: Orta Ölçekli olup üretim yapan bir firmanın MICROSOFT ERP çözümü alması durumunda, lisans ve projenin canlıya geçiş dönemine kadarki (Özel geliştirmeler hariç) danışmanlık ücretlerini de içine katarsak ortalama ne kadarlık bir bütçe ayırması gerekiyor?

Sema ARMAĞAN:  İşletme büyüklüğüne ve talep edilen modüllere göre değişiyor bu durum tahmini olarak bir rakam söylemek istersek 60.000$ civarında. Fakat işletmenin büyüklüğüne göre bu rakam 30.000$da olabilir 300.000$da...

ERP HABER: ERP Kurulum ve Danışmanlık Destek süreçleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Sema ARMAĞAN:   Dünya geneline yayılan sertifikalı Microsoft Dynamics iş ortakları ağı, özel iş gereksinimlerinizi karşılamak için bir çözüm seçmenize, uygulamanıza ve korumanıza yardımcı olacak sektörel uzmanlık bilgisine ve teknik bilgiye sahiptir. Bu iş ortağı ekosistemi aşağıdakiler konusunda size yardımcı olabilir:
• Çözüm seçimi
• İş ortağı paket çözümleri
• Planlama ve tasarım
• Özelleştirme ve yapılandırma
• Uygulama
• Eğitim
• Microsoft Finans
• Sürekli destek


ERP HABER: Türkiye’deki ERP sektörünün gidişatı hakkında neler düşünüyorsunuz?

Sema ARMAĞAN:  ERP uygulamaları dünya genelinde hızla kullanıma alınmaya devam ediyor. Her sene ERP sağlayıcıları %5- %10 oranında büyüyor.. gelişmekte olan ülkelerde büyüme hızı da daha fazla. Gelişmekte olan ülkelerde yıllık büyüme %10-%20 arasında görülüyor. Türkiye’de son 3 senede görülen hızlı büyüme ve yurt dışında farklı pazarlara açılma eğilimi ERP’ye olan ilgiyi çok artırdı. Artık tüm firmalar performanslarını anlık olarak görmek ve doğru rakamlara bakmak istiyorlar. İş hayatı o kadar hızlı ki, geç gelen ya da yanlış çıkan bir rapor, firmaya uzun vadeli zararlar verebiliyor. Bu tür yanlışlıkların pahalıya mal olduğunu gören Türk firmaları, büyüme eğilimine girdikleri ve dış pazarlara açılma kararı aldıklarında, sağlam bir ERP yapısını kurmayı hedefliyorlar. Geçen sene ERP kurulumu yaptığımız 100’e yakın  firmanın 65’i küçük ölçekli işletme sayılabilecek düzeydeydi. Ancak büyüme hızları o kadar yüksekti ki, kendilerini yavaşlatmayacak, büyümelerini engellemeyecek, kullanıcıları veri girişinde yavaşlatmayacak, iş süreçlerini istedikleri gibi tasarlayabilecekleri ancak tasarlanan iş süreçlerine %100 uyumu kontrol edebilecek bir ERP kurulumunun kritikliğini görmüşlerdi. Eğer baştan sistemi kuramazlarsa, büyürken daha fazla problem çıkacağını bilerek, ERP yatırımlarını gerçekleştirdiler. İş dünyasındaki hızlı değişim, var olan büyük firmaların kendi içlerinde yeni iş modelleri ve faaliyetlere geçmesini zorunlu kıldığı için, bu yenilikleri devreye almak için mevcut  ERP yazılımlarını değerlendirme eğilimindeler.

ERP HABER: Türkiye ERP pazarındaki rekabet hakkındaki düşünceleriniz ve önerileriniz nelerdir?

Sema ARMAĞAN:  Türkiye’de ERP pazarı rekabet açısından oldukça zor bir pazar. Yıllardır yerel isteklere göre adaptasyon geçirmiş ve yüksek müşteri adetlerine ulaşmış yerel oyuncular ile birlikte, globalde büyük projelere imza atmış ve yüksek marka değeri olan oyuncular pazarın her alanında karşı karşıya gelmekteler. Lisans fiyatları, kullanıcı adedindeki artışa bağlı olarak artan bakım gelirlerinin olumlu etkisi ile sürekli düşerken, danışmanlık hizmetleri de şablonların devreye alınması ve hızlı kurulumu sağlayacak sektörel çözümlerin artması ile belli seviyelerin altına indirilmeye çalışılmakta. Tüm bu rekabet, müşterilerimizin lehine işlemekte, daha kapsamlı çözümleri daha düşük maliyetler ile devreye alma şansını yakalamaktalar. Türkiye pazarında önümüzdeki dönemde sektörel rekabetin daha da artacağı ve bulut çözümlerinin piyasaya alternatif olarak sunulması ile birlikte, rekabetin boyut değiştirebileceğini de öngörmekteyiz.

ERP HABER: Bir firma neden ERP kullanmalıdır?

Sema ARMAĞAN:  Firmalar dağınık olarak kullandıkları sistemleri tek ve bütünleşik bir platformda birleştirmek için ERP sistemlerine geçmelidirler. Ayrıca iş süreçlerinin belli bir disipline girmesini sağlamak, firmada rollerin belirgin hale gelmesini sağlamak, çalışanların görev tanımlarının yapılmasını sağlamak , düzgün ve konsolide raporlar elde temek, maliyetleri azaltmak ve karlılığı artırmak için ERP kullanılmalıdır. Teknoloji giderek hayatımızda daha fazla yer alıyor. Kabiliyetler arttıkça, ERP sadece kayıt tutmak için değil, süreci yönlendirmek ve süreçleri otomatik olarak kontrol etmek için kullanılmakta. ERP sayesinde, süreçlerin tasarladığınız gibi ilerlemesini, atlanan bazı adımlar varsa çok geç olmadan gerekli kişilerin uyarılmasını sağlarlar.

ERP HABER: Sizce Bir ERP yazılımına karar vermeden önce firmaların değerlendirmesi ve araştırması gereken en önemli 3 konu nedir?

Sema ARMAĞAN:  Firmalar öncelikle kendi süreçlerini gözden geçirmeli ve ERP geçişine hazır olmaları gerekir.
Buna bağlı olarak da kendileri için en uygun çözümü, ve iş ortağını seçmeleri gerekir.
Yani ,
  • Müşteri
  • Ürün
  • İş ortağı
Karar verme aşamasında en önemli etkenlerdir.

ERP HABER: ERP seçim sürecindeki firmalara tavsiyeleriniz nelerdir?

Sema ARMAĞAN:  ERP muhasebe, finans, stok yönetimi, ana üretim planlama, satınalma, üretim, proje yönetimi, kalite kontrol, insan kaynakları ve performans değerlendirmesini kapsar. Ayrıca her sektör için önemli olabilecek özel iş süreçleri vardır. ERP programları artık bu sektörel ihtiyaçları da barındıran çözümler sunmaktadır. Örneğin kablo üretimi, tekstil dokuma ve boyama, inşaat proje yönetimi gibi eskiden daha çok  müşteriye özel düşünülen ve proje sırasında özel geliştirilen  süreçler de,  ERP üreticileri tarafından programa dahil edilmektedir.

ERP seçilirken genelde şirketin bulunduğu durum ve kendi içinde iş süreçlerini yönetme kültürü önemlidir.  Her firmanın kendine özel bir yapısı bulunur. Gerek organizasyon yapısı gerekse çalışanların iş süreçlerini yönetme şekilleri belli yazılımların daha kolay uyarlanmasını sağlayabilir.  ERP seçiminde mevcut iş süreçlerinin yazılıma uyumu, uymayan noktaların geliştirme imkanının sınırları, toplam kurulum ve sürdürme maliyeti, kullanım kolaylığı, raporlama seçenekleri, destek hizmetlerinin kalite ve maliyeti, toplam donanım ihtiyacı, kurum dışı sistemler ve kullanıcılar ile entegrasyon kabiliyeti önemli kriterler olarak öne çıkar. Tabi bunların ötesinde toplam bütçe ve yapılan yatırımın geri dönüş hızı da finansal olarak sorgulanması gereken konulardır.

ERP HABER: Son olarak ERP seçimi yapacak firmalara Microsoft Dynamics ERP çözümününün doğru bir seçim olduğunu nasıl anlatırsınız?

Sema ARMAĞAN:  Microsoft’un amacı bir ERP çözümünü devreye almak demektir. Microsoft firmaların sahip olduğu tüm veriyi, kolay bir şekilde saklama, veriyi bilgiye çevirme, ve bilgi ile iş süreçlerini yöneterek, daha az kaynakla daha çok çıktı yaratmayı amaçlar. O nedenle Microsoft olarak, sadece ERP değil, ERP’nin yanında bilgi toplamaya ve paylaşmaya yardımcı Sharepoint, bilgileri analiz etmeye yardımcı Excel, bilgiyi paylaşmaya yardımcı Outlook, anlık iletişimi sağlayan Lync, eğilimleri bulmamıza yardımcı SQL İş Zekası gibi tüm teknoloji ile ERP’nin çevresini de kuşatmış durumdayız. Bu teknolojiler sayesinde, en düşük toplam sahip olma maliyeti ile firmanın tüm bilgi yönetim ihtiyacını karşılayabilmekte, entegrasyon ve veri kopyalama ihtiyaçlarını en aza indirgemiş durumdayız. Genelde başarılı bir ERP projesi için müşterinin ihtiyaçları, ürünün kabiliyetleri ve danışman firmanın tecrübesi belirleyici olur. Esasında ERP amaç değil araç olmalıdır.. Ürünümüz kadar, alanında pek çok başarıya imza atmış iş ortaklarımızın deneyimi de göz önüne alınmalıdır. Türkiye’nin sayılı firmalarına hizmet vermiş ve o sektörde benzersiz çözümler oluşturmuş iş ortaklarımız da, bu seçimi etkileyecek en önemli unsurlardan biridir.


Microsoft Dynamics  ürünleri hakkında  detaylı bilgi almak için www.pargesoft.com.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Kaynak : Bu yazı ERPHABER.COM.TR sitesinden alınmıştır...

6 Ocak 2016 Çarşamba

Bir tık yakınınızda

İnsanların çalışma yerleri artık sadece ofisler değil. Kafeler, havalimanları, restoranlar, evden hatta havada bile çalışman mümkün hale geldi artık. Çalışanlar dışarıda çalıştıklarında daha fazla performans ve iş odaklılığı sağlayarak işin tüm süreçlerine hakim olmaya başladılar. Hareketli çalışma modeli, tablet kullanımının artması ve mobil telefonlar üzerinde geliştirilen uygulamalar ile internet bağlantısının elde ettiği hız ile daha cazip hale gelmeye başladı bile denebilir.
 
 
Hareketli çalışma modelleri gelişmeye başladıkça bu bağlantıları güvenli hale getirmek ve bununla ilgili ilave yatırımlar yapmak gibi ihtiyaçlarda açığa çıktı. Günümüz teknolojisi, gelişen mobil teknolojilere uyum sağlayabilmek adına, bulut teknolojisi üzerinde uygulamalarını geliştirerek kullanıcıları ve firmaların ilave yatırım yapmalarına gerek duymayacak bir altyapı inşa etmişlerdir.
 
Ek bir donanım, server, güvenlik sistemi kurmayı gerektirmeyen bu sistemler üzerinde tüm uygulamalara erişmek artık mümkün. Dev holdinglerin kullandığı ERP yazılımlarından, orta ölçekli firmaların kullandığı muhasebe uygulamalarına, işletmelerin temel ihtiyaçları olan CRM (Müşteri ilişkileri yönetimi) yazılımından, ofis yazılımlarına, grafik tasarım yazılımlarından, CAD uygulamalarına kadar uzanan bir skalada artık bulut teknolojisi kullanılmaya başlandı…
 
Bulut teknolojisinin işletmelere sağlayacağı yararlar ise
  1. Her yerden erişim kolaylığı
  2. Güçlü güvenlik altyapısı ile veri güvenliği
  3. Gizlilik sözleşmeleri ile tüm bilgileriniz güven altında
  4. Toplam sahip olma maliyeti düşük, ilave donanım yatırımı gerektirmiyor
  5. Kiralama yöntemiyle kullanma avantajı
  6. Kontrol edilebilir ve yönetilebilir
  7. Sürekli gelişen teknolojiyi ve sistemleri takip etmek zorunda kalmayacaksınız, çünkü kiralama usulü ile sahip olduğunuz yazılımların alt yapılarını tedarikçi firmalar sizin için kendi altyapılarını güncelleyip yenilemekte.
  8. Her türlü raporlama, onay ve takip sistemi ile istenilen bilgilere hızlıca ulaşıp, karar alabilme yeteneğinizi yükseltme
  9. Mobil ekipler ile ofis ekibiniz arasında sürekli bağlantı kurarak, sahayı anlık takip edebilme
Bütün bu yetenekleri kullanarak teknolojinin size sunduğu farkındalıklı iş modelini denemek ve test etmek istiyorsanız www.erp365.com.tr ya da www.crm365.com.tr web sitesini ziyaret edebilir. +90216 5756070 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BUMERANG