30 Ekim 2009 Cuma

Microsoft Dynamics NAV - Übersicht


Erfolgsfaktor Software: Branchenlösungen von Microsoft Dynamics, die zu Ihrem Unternehmen passen

Sie suchen eine Software, die Ihre branchenspezifischen Anforderungen unterstützt? Dann sind Sie hier genau richtig: Mit Microsoft Dynamics erhalten Sie individuelle Branchenlösungen, mit denen Sie in Ihrer Branche punkten.

Der besondere Vorteil dieses Konzepts: Die Branchenfunktionalität muss nicht jedes Mal von Grund auf neu entwickelt werden, sondern ist bereits als zertifizierte Komplettlösung mit Microsoft Dynamics bei einem unserer Partner erhältlich. Derzeit stehen über 1.800 zertifizierte Branchenlösungen zur Verfügung. Und sollten Sie darüber hinaus Individualanpassungen für spezielle Abläufe in Ihrem Unternehmen benötigen, können Sie auch dabei auf Unterstützung und Kompetenz Ihres Lösungspartners zählen.

In drei Schritten zur maßgeschneiderten Branchenlösung für Ihr Unternehmen:
  1. Öffnen Sie einfach unseren Branchenlösungskatalog
  2. Wählen Sie Ihre Branche aus und blättern Sie durch die zertifizierten Lösungen unserer Partner.
  3. Entscheiden Sie sich für Ihre neue Branchenlösung und nehmen Sie Kontakt mit dem Microsoft Dynamics-Partner auf.

Entdecken Sie die Fokusbranchen von Microsoft Dynamics
Auf den folgenden Seiten finden Sie Informationen über aktuelle Themen und Trends, technische Entwicklungen und ausgewählte Branchenlösungen von Microsoft Dynamics und unseren Partnern. Im Fokus stehen die folgenden acht Branchen:

Dienstleistungen
Wo der Kunde König ist: Finden Sie in der wachsenden Branche Ihre Nische und sorgen Sie für einen individuellen und rentablen Service.

Energie und Entsorgung Zwischen Kundenerwartungen und gesetzlichen Bestimmungen: Wie Sie mit der richtigen Lösung wettbewerbsfähig bleiben. Fertigung Vom Rohmaterial zum Endprodukt: Produktionsprozesse vereinfachen und automatisieren, Lagerkosten senken. Finanzdienstleistungen Neue Chancen für Banken und Versicherungen: Finden Sie den Schlüssel zu besserem Service und individueller Beratung Ihrer Kunden. Gesundheitswesen Keine unerwünschten Nebenwirkungen: Branchenlösungen von Microsoft Dynamics für das Gesundheitswesen. Handel Ob Groß-, Einzel- oder Online- und Versandhandel: Brechen Sie auf zu neuen Ufern und behaupten Sie sich im Wettbewerb. Medien und Unterhaltung Immer einen Finger am Puls der Zeit: Nutzen Sie die richtigen Formate und erobern Sie neue Absatzmärkte. Öffentlicher Dienst Bringen Sie den Amtsschimmel auf Trab: Automatisierung, Effizienz sowie Wirtschafts- und Bürgernähe sind die Bausteine einer modernen Verwaltung. Transport und Logistik Kosten senken und Lieferzeiten verkürzen: Wie Sie Ihren Platz in der Supply Chain erfolgreich behaupten. Sie haben Fragen zur Lösungsauswahl? Wir helfen Ihnen gern! Wenden Sie sich direkt an Microsoft.

Branchenlösungen als Wettbewerbsvorteil

Die zertifizierten Partner bieten Ihnen ein breites Spektrum an Microsoft Dynamics-Lösungen, die exakt zu Ihren branchentypischen Anforderungen passen.

Mehr Transparenz und Flexibilität:
 Eine Branchenlösung unterstützt Ihre Prozesssteuerung und -planung, sodass Sie Abläufe automatisieren und beschleunigen können.

Mehr Wissen, bessere Entscheidungen: Mit einer Datenerfassung, die alle Aspekte aus Ihrem Geschäftsumfeld aufnimmt, bündeln Sie das Know-how in Ihrem Unternehmen. Vordefinierte Analysen und Berichte helfen Ihnen, Daten und Informationen umfassend auszuwerten und als Grundlage für wichtige Entscheidungen zu nutzen.

Produktive Arbeitsumgebung: Die individualisierbare Benutzeroberfläche der Microsoft Dynamics-Branchenlösungen ist einfach zu bedienen und gibt jedem Mitarbeiter Zugriff auf alle Daten und Funktionen, die er für seine Arbeit benötigt.

Unsere Microsoft-Partner verfügen dank ihrer Spezialisierung auf bestimmte Branchen über das notwendige Wissen, das auch Ihre Implementierung einer Branchensoftware zum Erfolg macht. Die Branchenlösungen sind bereits auf die branchenspezifischen IT-Anforderungen und -Standards ausgerichtet, z. B. für die Anbindung von Kassensystemen im Einzelhandel oder die Unterstützung von RFID-Integration für die Logistikbranche. Bewährte, standardisierte Implementierungsmethoden sorgen dafür, dass Ihre neue Branchenlösung schnell einsatzbereit ist.
Reden Sie miteinander, statt aneinander vorbei: Bei den Microsoft-Partnern arbeiten Sie mit Experten zusammen, die Ihre Branche aus dem Effeff kennen. Die häufig mühevolle Prozedur der Pflichtenheft-Erstellung verliert ihren Schrecken, denn eine Vielzahl der Anforderungen wird bereits durch die Branchenlösungen der Partner abgedeckt. Letzte kleinere Anpassungen ergeben sich dann nur noch aus Ihrer spezifischen Unternehmenssituation. So bleiben die Kosten überschaubar, und die Implementierung zieht sich nicht monatelang hin.


www.pargesoft.com Microsoft Dynamics NAV Global Partner

27 Ekim 2009 Salı

Kaizen Felsefesi - ERP ve MRP

Kaizen Felsefesi
İşletmelerde ufak ufak ama sürekli gelişimi ve iyileştirmeleri ilke olarak edinen KAİZEN bir Japon felsefesi olup, Japonlar tarafından yaşamlarının her alanında uygulanmaktadır. Batı ülkelerinde KAİZEN’in önemi ancak rekabetin yoğun bir şekilde arttığı (ufacık bir ekonomik, teknik vs. gelişimin bile bir işletmeyi diğer işletmelerin çok önüne taşıdığı) yakın dönemde anlaşılmıştır. KAİZEN'i tam olarak anlayabilmek için ancak Japonların gözünden bakmak ve onların yaşam mantalitesiyle olaylara bakmak gerekir çünkü KAİZEN Japonya’da hayatın her alanındadır.

KAİZEN’i dar anlamda tanımlamak gerekirse mevcut sistemdeki veya durumdaki aksaklıkların saptanarak düzeltilmesi, mevcut durumu kökten değiştirmek yerine (yani yeni bir yatırıma gitmek yerine) eldeki sistemin ne şekilde iyileştirilebilineceğinin araştırılarak ufak ufak adımlarla sistemde düzeltmelerin iyileştirmelerin yapılmasıdır. KAİZEN’ e göre mevcut sistemde her zaman geliştirilecek ve iyileştirilebilecek durumlar muhakkak vardır. KAİZEN’in yeni bir yatırımdan ayıran en büyük fark çok fazla kaynak gerektirmemesidir. Fakat yeni yapılan bir yatırımda istenilen sonuca ulaşmak kısa zamanda mümkün olabilirken, KAİZEN’de istenilen sonuca ulaşmak biraz zaman alabilir.

Bu açıdan KAİZEN’i uygulayacak yöneticilerin sonuç odaklı değil süreç odaklı yöneticiler olması gerekir aksi durumda gerekli sabrı gösteremeyecekler ve KAİZEN’in sonuçlarını göremeden uygulamaları başarısızlığa sürükleyeceklerdir. KAİZEN bir kişinin başarabileceği bir sistem değildir. KAİZEN’in uygulanmasında başarıya ulaşabilmek için hem yöneticiler hem de iş görenlerin el birliği ile çalışmaları yürütmesi ve birbirlerine destek olması gerekir. KAİZEN’in asıl uygulayıcıları iş görenler olmakla birlikte başarıya ulaşabilmesinin en önemli öğesi yöneticilerdir. Çünkü yöneticiler çalışanları KAİZEN konusunda bilgilendirmeli, onları çalışmaların sonucuna inandırmalı, hedefe yöneltmeli ve sabırla çalışmaların sonucunu beklemelidir.


Çalışmaların sonucunu işçilerle paylaşmalı onlara neler başardıklarını göstermeli ve başarılarını ödüllendirerek teşvik etmelidir. İş görenler ise KAİZEN’i yaşamlarının bir parçası olarak görmeli onu hayatlarının her alanında uygulamayı ilke edinmeli çabalarını esirgememelidirler. Örneğin yere düşen bir vidayı iş görenin üşenmeden yerden alması hem o vidanın kaybolmasını önleyecek yani maliyeti azaltacak hem de temizlik işçisinin harcadığı zamanı kısaltarak iş gücü kaybını önleyecektir. Tabi ki bu çok basit bir örnek olmakla beraber burada anlatılmak istenen tek bir vidanın durumu değil bir fabrikadaki tüm çalışma süresince onlarca işçi tarafından yaratılabilecek bir durumdur. KAİZEN’in en büyük özelliklerinden biriside her birey tarafından ve her işletme tarafından uygulanabilir olmasıdır. Örneğin yeni bir yatırım gerçekten her işletmenin yapabileceği bir durum değildir; çünkü yeni bir yatırım genellikle yüklü maliyetleri de beraberinde getirir, buna da her işletmenin bütçesi genellikle yetmemektedir.

KAİZEN’de ise çok fazla kaynağa gerek yoktur her işletme tarafından az önce örneklediğimiz ufacık bir işte bile gerçekleştirilebilir. Tabi ki burada işletmelerin en çok düşündükleri soru şu olmaktadır: KAİZEN ile uğraşarak zaman harcayıp ufak ama sürekli gelişimler mi sağlayayım, yoksa büyük paralar harcayıp kısa zamanda büyük paralar mı kazanayım. Buradaki yanıt kesinlikle KAİZEN olmalıdır, çünkü marjinal faydaya bakıldığında KAİZEN’in daha fazla getiri sağladığı görülecektir. Teknolojinin her geçen gün büyük bir hızla ilerlediği ve değiştiği günümüzde yapılan her yeni yatırım kısa bir süre sonra eski ve de teknolojik duruma düşecektir. Sürekli yeni yatırım düşüncesinde olan işletmeler ise bu durumda sürekli mevcut sistemi yenisi ile değiştirmek durumunda kalacaktır. Özellikle günümüz piyasalarının bu sert ve çetin rekabet koşullarında hiç bir işletme elindeki kaynakları bu kadar rahat kullanamamaktadır.

Eğer bu işletmeler bir de KAİZEN uygulamaları hakkında bilgisiz iseler bir süre sonra yeni yatırım da yapamadıklarından piyasada zor durumlara düşmektedirler; hem ürün kaliteleriyle hem de maliyetleriyle pazarda zorlanmaktadırlar. Burada KAİZEN Yönetiminin tamamen yeni yatırım yapılmasına karşı olduğu da anlaşılmamalıdır. Aslında KAİZEN ve yeni yatırım iç içe bir olgudur. Yani KAİZEN’in bittiği yerde yeni yatırımlar başlamalı, yeni yatırımların bittiği yerde de KAİZEN uygulamaları başlamalıdır. Bunun için de yapılacak tüm uygulamaların fayda-maliyet analizlerinin iyi bir şekilde yapılması, bu analizler sonucunda da hangi uygulamanın getirisinin daha maksimum olduğu saptanmalıdır. Bu maksimum durum öyle bir noktadadır ki bu noktada biri biterken diğeri başlar.

Fakat burada her zaman öncelik KAİZEN’e verilmeli sabırla onun sonuçları izlenmeli, gerekli değerlendirmeler ayrıntılı bir şekilde yapıldıktan sonra yeni yatırım kararları verilmelidir. Maalesef ülkemizde henüz büyük işletmeler bile KAİZEN bilincini ve KAİZEN uygulamalarını yerine getirememektedirler. Ülkemizde KAİZEN’i uygulayan işletmelerin sayısı onlarla sayılacak kadar azdır. Küçük ölçekli işletmelerin ise özellikle de kısıtlı imkanlarla hareket ederken KAİZEN’i uygulayamamaları gerçekten büyük bir kayıptır. Çünkü ülke olarak hammadde de, teknolojide vs. dışarıya bağımlı olmamız bu tarz uygulamaların önemini daha da arttırmaktadır.

KAİZEN’in tüm işletmelerce iyi bir şekilde uygulanması hem işletme kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılmasını, hem ürünlerin kalitesini, hem karlılığı, hem müşteri memnuniyetini, hem işçi-yönetici-işveren iletişimini ve memnuniyetini hem de ülke ekonomisini olumlu olarak etkilemektedir. KAİZEN’in uygulanabilirliği ister hizmet sektöründe olsun, ister üretim sektöründe olsun isterse günlük yaşamımızda olsun bu kadar kolayken ve kazançları bu derece fazla iken toplumca yapmamız gereken Japon toplumunda olduğu gibi bu bilince varmak ve yaşamın her alanında KAİZEN'i uygulayarak yaşamımıza, çalıştığımız işletmelere ve yurdumuza değer katmak olmalıdır.


26 Ekim 2009 Pazartesi

Microsoft Dynamics NAV for multi-site and international organizations



Microsoft Dynamics NAV for multi-site and international organizations

Multi-site and international organizations (MIOs), face unique challenges when choosing and deploying a business management solution. Microsoft Dynamics NAV readily integrates with the parent company’s system while meeting the varying needs of different sites, regardless of size, location, or type of business.

The challenge for multi-site and international organizations

Integrating the IT systems of MIO locations is critical for effectively sharing information, supporting common needs, and functioning successfully as one entity. However, individual sites typically don't require the same level of complexity in their business management solution as the parent company, and they may not have the resources to acquire and maintain a system designed for a larger company.

The ideal solution for the MIO business model is a strong core platform and solution that has the flexibility to meet the unique needs of local sites, regardless of their complexity, specialization, or location.

Microsoft Dynamics NAV: designed for your sites
Microsoft Dynamics NAV is a business management solution with the flexibility to support the varied needs of multi-site and international organizations, regardless of size, location, or type of business. Designed to meet the needs of small and midsize organizations, it is easy to use and maintain for a low total cost of ownership (TCO).

Microsoft Dynamics NAV can help MIOs by supporting processes and integrating the information of local sites with the parent company's systems.

Microsoft Dynamics NAV can support multiple sites.

An MIO must consider the following four key challenges when choosing a solution for deployment:

• Meets the needs of complexity. Sites may have the same level of business complexity as the parent company, but on a different scale and without the same IT resources. The solution that is best for the parent company is often too big, complicated, cumbersome, and costly for its sites, and it may not address the local requirements or specific business needs of the local sites. Microsoft Dynamics NAV helps MIOs balance the need for complexity without requiring a large IT staff or extensive user training.

• Meets the needs of specialization. Sites with specialized functions have key industry and vertical requirements that may differ widely from those of other sites and the parent company. More than 57,000 customers worldwide in a wide variety of industries have already customized and deployed Microsoft Dynamics NAV to accommodate their individual needs, and more than 2,700 Microsoft Certified Partners currently deliver these customizations.

• Meets the needs of locations. Sites located in different countries need a solution that meets local regulatory and market requirements as well as industry- and location-specific practices for bookkeeping, reports, and financial statements. With more than 40 localized versions that include multicurrency and multi-language capabilities, Microsoft Dynamics NAV adapts to local legislative and market requirements.

• Meets the needs of flexibility. MIOs must strike a balance between deploying worldwide standardization and allowing customizations to support business procedures at the local site level. Microsoft Dynamics NAV is easy to customize and configure, and it can scale to support changing needs as a company grows.

Top 7 benefits of using Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics NAV solution for MIOs can benefit business in seven key ways:

1. Meets the individual needs of sites, regardless of their size, location, or type of business.

2. Improves workflow efficiency for financial consolidation.

3. Gives you clear business insight with integrated analytics.

4. Offers an efficient means of exchanging data.

5. Can reduce costs by helping you share responsibility for services.

6. Promotes a more efficient supply chain.

7. Helps you respond proactively to business conditions.

Six common integration scenarios

If you are part of a multi-site and international organization (MIO), find out how your company can benefit from integrating Microsoft Dynamics NAV with another enterprise resource planning (ERP) solution at the parent company—in these six common scenarios.

• Scenario 1: Consolidating financial data. To run your business and meet increasingly demanding international standards, such as Sarbanes-Oxley and International Accounting Standards (IAS) 2005, parent organizations must get a consolidated view of finances from local sites. At the same time, the sites may have to answer to local financial standards and reporting requirements.

Microsoft Dynamics NAV can help save time and effort by enabling you to consolidate financial statements for a series of business units. You can transfer from different accounting structures, including financial statements in different currencies.

• Scenario 2: Gaining business insight. To maintain control over your entire organization, managers at the parent level need access to data located in individual site systems. This information may range from sales reports to inventory figures. And you need to receive information in a format that is easy to understand, analyze, and share.

With Business Analytics in Microsoft Dynamics NAV, site employees can create online analytical processing (OLAP) cubes based on full access to stored local data—without the need for extensive IT support. Controllers at the parent office can access reports using Microsoft Windows SharePoint Services, Microsoft Office Excel, or other familiar tools. The result is clear visibility into the entire organization with faster and more efficient reporting.

• Scenario 3: Sharing master data. Your parent company and sites may share certain critical business information, such as vendor records, price lists, and customer data. However, this information is often maintained in different systems that may use different formats, which can lead to inconsistencies and wasted time. If your parent company wants to share master data with sites that use a different ERP system, you have to connect the systems.

Microsoft tools for electronic data exchange enable the entire organization to share master data. One such tool is XMLport, which is used to create XML documents that can easily be read by multiple applications.

• Scenario 4: Sharing responsibility for services. MIOs may decide to share services with local sites; customers may wish to receive consolidated invoices reflecting interactions with multiple sites; you may need to divide tasks based on specific competencies at site levels; or you may want to centralize payroll or procurement to obtain efficiencies or bulk discounts.

With Microsoft Dynamics NAV, you can facilitate shared services through electronic exchange of data based on BizTalk Server or functionality for intercompany postings.

• Scenario 5: Enabling interdivisional transactions. Sites sometimes need to interact with one another to redistribute inventory or complete workflows. For example, one site may act as distributor of another site's product, or divisions of a government agency may need to interact to complete a workflow.

You can set up Microsoft Dynamics NAV to treat interdivisional transactions as normal sales and purchase transactions. The sites can interact among themselves using either a BizTalk Server and Commerce Gateway or the Microsoft Dynamics NAV Intercompany Postings solution.

• Scenario 6: Responding proactively to business events. Your parent organization and sites comprise a supply chain, and although the role of each may be quite varied, all are interdependent. When a manufacturer relies on another site to deliver raw goods, delays can affect the entire supply chain.

Companies can set up alerts using the Business Notification feature in Microsoft Dynamics NAV, which will automatically generate e-mail messages about critical business conditions at their various sites, divisions, or supply chain partners.

http://www.pargesoft.com/

Microsoft Dynamics NAV for specialty retailers


Microsoft Dynamics NAV for specialty retailers

Microsoft Dynamics NAV allows specialty retailers to streamline customer interface and back-office operations by tightly integrating the two. This integrated, easy-to-use business solution helps your people deliver exceptional customer service, lower inventory costs, improve margins, and increase revenues. Delivered through a global network of channel partners, this flexible system integrates seamlessly with the 2007 Microsoft Office system to speed user adoption and improve processes across an entire business.

Customer account management
- Keep transaction details for cross-selling opportunities and warranty information.
- Easily collect customer information at POS.
- Market to the highest margin segments.
- Handle staff discounts, repeat sales, and new services sold.

Inventory control
- Reduce inventory levels with automatic ordering.

Pricing
- Centrally manage pricing.
- Introduce differential pricing.

Planning and forecasting
- Create planograms for each store layout to speed restocking.
- Adjust products sold according to what customers buy.
- Accurately predict reordering quantities.

Customer service
- Check prices and stock instantly with hand-held scanners.
- Prompt associates to offer alternatives if an item is out of stock.
- Offer related products to increase the total sale.

http://www.pargesoft.com/

24 Ekim 2009 Cumartesi

Microsoft Dynamics NAV ERP - Çalışanları ve Sistemleri Birleştirmek

Bir şirkette, bilgi yönetim sistemlerinin üst düzeyde benimsenmesini engelleyen esas nedenlerden birisi; bu sistemlerin uzmanlık gerektiren süreçleridir. Doğası gereği bu sistemler yüksek derecede sorumluluk, eğitim ve sürekli etkileşim gerektiriyor. Sonuç olarak uzmanların sadece küçük bir bölümüne bu sistemlerin öğrenilmesi ve kullanılmasına odaklanmaları için zaman veriliyor.


Bu engelin kötü bir yan etkisi de; şirkette bu sistemler tarafından alınan bilgilere güvenen ya da süreçlerle merkezi olmayan bir ilişkisi olan çalışanların çoğunun; bu sistemin dışında var olan bildirişim yollarını kullanarak veri toplamaya ya da girdi temin etmeye zorlanmasıdır. Sonuç olarak; ticari istihbaratın büyük bir bölümü, günlük görevlerini gerçekleştirmek için bunlara ihtiyaç duyan insanlara ulaştırılamıyor, düzene koyulması gereken süreçler aksine çalışma gruplarına dağılıyor ve sonuçları bir araya getirmek için güçlü IT yatırımına gerek duyuluyor.

Şirket çalışanlarının çalışma yöntemlerini tam olarak temsil eden bir yazılıma sahip olmaları gerekir. Şirket içindeki farklı rollerin bilgi gereksinimlerini göz önünde bulundurun; finansal bilgilere derinlemesine erişim gereksinimi olan finans direktörü, karmaşık bordro rutinlerini işlemesi gereken bordro uzmanı, her şeyden önce başkalarıyla işbirliğine güvenen pazarlama müdürü ve müşteri ve ürün mevcudiyet bilgilerine ve satış kayıtlarına erişim gereksinimi olan satış danışmanı. BT temelli iş süreçleri diğer işlerden bağımsız ya da tek bir ofiste yapılamaz. Şirketinizin içindedir ve tüm diğer süreçlerle sıkı bir şekilde bağlıdır. En önemlisi de onları kullanan insanlara bağlıdırlar – çalışanlarınız ve işlemleriniz birbirine bağlı değilse şirketiniz de olmayacaktır.

Örneğin bir satış siparişi memuru; interneti araştırarak doküman oluşturmak için zaman harcar, e-posta yoluyla müşterilerle yazışır, anında mesajlaşma araçları kullanarak iş arkadaşlarıyla iş birliği halinde bulunur, seyahatteki ekip arkadaşlarıyla sanal toplantılar yapar. Aynı kişi siparişleri girmek ve izlemek, raporları yazdırmak, vb. işler için farklı ticari yazılımlar kullanarak da zaman harcar.

Bugün çalışanların kurumsal yazılımlar ile Excel, Word, Messenger gibi kişisel verimlilik yazılımları arasında daha kesintisiz bir şekilde hareket etmeleri kolaylaştırılmalıdır. Microsoft Dynamics, Microsoft Office ile sorunsuz bir şekilde entegre olur, bu zorlukların üstesinden gelmeye yardım eder ve şirket uygulamaları ile kişisel verimlilik yazılımı arasındaki boşluğu doldurarak şirketinizin verimlilik potansiyelini fark etmenizi sağlar.

Elemanlarınızın en verimli olduğu çalışma alışkanlıklarını yansıtmak için sistemleri yeniden düzenlemek




Her gün kullandığınız Microsoft Office ürünleri ve Microsoft Dynamicsin birleştirilmesiyle sağlanan spesifik avantajların daha iyi bir perspektifi için işte size varsayım niteliğinde bir senaryo dizisi... Bu senaryolar, Microsoft Office ve Microsoft Dynamicsin; şirket uygulamalarını geliştirecek birleşik ve

elverişli bir yaklaşım sunmak için nasıl kullanılabileceğini anlatıyor. Şirketinizdeki her bir görevin, kendine has bilgi gereksinimleri ve etkileşimde bulunacağı iş süreçleri vardır. Bu gereksinimlerin

birbirinden ne kadar farklı olduğunu gösterecek birkaç örnek olarak şunları sayabiliriz: Finansal Departman Şefi, Operasyon Müdürü, Satış ve Pazarlama Müdürü.

Microsoft Dynamics NAV - ERP Süreçleri



Şirket verimliliğinde en üst noktaya ulaşmak için insanları ve süreçleri birleştirmek
 
Şirket yönetimi ve verimlilik: Yazılım sistemlerinizi Microsoft Dynamics ve Microsoft Office ile birleştirmeniz; verimliliğin artmasına yardımcı olur.
 
 Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP), Mali Yönetim Sistemleri (FMS), Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM) ve Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM); tüm dünyada şirketlerin etkin yönetilmesi için aynı anlamı taşır.


Ayrıntılı olarak anlatacak olursak; bu sistemlerin her biri büyük avantajlar sunar. Aynı geniş değer planı tarafından birleştirilmişlerdir. En önemli şirket uygulamalarınızı kolaylıkla tanımlayarak ve otomatikleştirerek daha etkin bir biçimde çalışabilir, genel giderleri azaltabilir, becerikliliğinizi artırabilir ve şirket iç görünüzü geliştirebilirsiniz. Türkiye’de yaklaşık 500 şirket ve organizasyon bu avantajların farkına vardı. Dünyadaki diğer meslektaşları gibi Türk şirketleri de iki katı emek harcamaktan kurtulmak için bir zamanlar ayrı ayrı olan uygulamaları birleştirerek kağıt bazlı sistemlerden kurtuldu. Şirket içi raporların tutarlılığını artırarak ve şirket bilgilerinin hatasızlığını garantileyerek modası geçmiş şirket teknolojilerini yenileriyle değiştirmenin avantajlarını yaşadı. Microsoft Dynamics tasarlanırken, mevcut ERP/CRM yazılımlarının ortak sıkıntıları belirlenmiş ve özellikle bu sıkıntıların aşılması hedeflenmiştir. En önemli sıkıntılar olarak belirlenenler:

- Düşük uyum oranları. Çalışanlar yeni ve karmaşık sistemleri benimsemeye gönülsüzler. Sistem ne kadar karmaşık olursa direnç de o kadar fazla olmakta.

- Eksik uyum. Şirketlerin süreçleri tanımlama ve uyarlama çabalarına rağmen pek çok çalışan sadece temel fonksiyonları kullanabilmekte ve sistemin tamamından yararlanamamakta.

- Uzun eğitim süreleri. Karmaşık sistemlerin öğrenilmesi birkaç hafta sürebilir, uzmanlaşmak ise bir yıldan fazla zaman alabilir. Zorluk faktörü nedeniyle; sistemi kullanmayı öğrenen az sayıdaki çalışanlar, arkadaşlarına bu konuda yardım ederken çok fazla zaman kaybedebilir ve işlerini yürütmekten geri kalabilirler.

- Düşük etki. Bu sistemlerin işletilmesi ve desteklenmesi için gereken uzmanlık seviyelerinin insanların gözünü korkutması nedeniyle; sistemin tüm çalışanlar tarafından kullanılması hedefleri yok olur.

- Entegrasyon eksikliği. Çalışanlar; farklı görevler için sıklıkla BT platformları arasında gidip gelirler.

"Araştırmalara göre şirketler; çalışanlarının sadece %15’ini ERP sistemlerini kullanmaları için yetkilendiriyor, alınan kullanıcı lisanslarının %46’sı ise kullanılmadan duruyor. 20 çalışandan sadece 3’ü sistemleri kullanırken, bu ürün kategorileri şirketlerin değişmelerine nasıl yardımcı olabilir! Sonuç olarak; karmaşıklık arttıkça avantajlardan yararlanma olasılığı da o kadar zorlaşıyor. Ve şirketler geçici çözümlere, bilgiyi bulmayı ve erişimi zorlaştıran birleştirilmemiş sistemlere güvendikçe sıkıntılar bitmiyor, ayrıca verimlilikte de düşmeler oluyor."

23 Ekim 2009 Cuma

Computerworld Forum Türkiye

Bilişim sektörünün makale ve içerik yönünden en zengin dergisi ve web sitesi, IT yöneticilerine yönelik haberler, makaleler ve köşe yazıları içeriyor. www.computerworld.com.tr mutlaka ziyaret ediniz.


Microsoft Dynamics NAV - Eigenschaften


Nutzen Sie mit Microsoft Dynamics NAV die Freiheit, sich auf das Wesentliche konzentrieren zu können

Microsoft Dynamics NAV ist eine vollständig integrierte und einfach zu bedienende Unternehmenssoftware, mit der Sie alle Bereiche in Ihrem mittelständischen Betrieb verbinden, z. B. Finanzmanagement, Marketing- und Vertriebssteuerung, Einkauf, Verkauf, Lager und Logistik sowie Produktionsplanung und -steuerung. Die Software kann genau an Ihre Anforderungen angepasst und von den Microsoft-Partnern einfach mit zertifizierten Branchenlösungen realisiert werden.


Microsoft Dynamics NAV - Technologie
Ansicht vergrößern

Aufbau und Funktionen von Microsoft Dynamics NAV:

Microsoft Dynamics NAV ist modular aufgebaut. Die Module sind untereinander vollständig integriert und liefern die Funktionen für alle Geschäftsprozesse mittelständischer Unternehmen. Ihr Vorteil: Die Software bildet alle Aspekte Ihres Unternehmens ab – das Arbeiten in verschiedenen Systemen und die mühselige Suche nach Daten gehören der Vergangenheit an.

Finanzmanagement 
Das Herzstück Ihres Unternehmens: Aus allen Unternehmensbereichen werden die aktuellen Daten automatisch an Ihr Finanzmanagement übergeben. Erfahren Sie, wie Sie Ihre Daten in Informationen und Entscheidungen verwandeln.

Marketing und Vertrieb 
Der Kunde – ein Buch mit sieben Siegeln? Lernen Sie Wege kennen, wie Sie mit der Unterstützung einer integrierten Software Kunden gewinnen, betreuen und langfristig ans Unternehmen binden.

Supply Chain Management (SCM) 
Finden Sie heraus, wie Sie Ihre Abläufe in Einkauf, Verkauf, Lager, Produktion und Logistik mit Microsoft Dynamics NAV vereinfachen und automatisieren – für eine effektive Lieferkette.

Onlineportale 
Entdecken Sie neue Wege der Zusammenarbeit: Eine Weboberfläche bietet Ihren Mitarbeitern einen ortsunabhängigen und sicheren Zugriff auf Ihre ERP-Software.

Business Intelligence 
Alle Informationen im Blick: Erleben Sie, wie Sie mit nahtlos integrierten Funktionen für Business Intelligence und Reporting im Unternehmen für mehr Transparenz sorgen und neue Entscheidungen absichern.

Microsoft Dynamics NAV Mobile 
Wohin Sie auch gehen, Ihre Unternehmenssoftware ist immer dabei: Nutzen Sie Daten und Funktionen aus Ihrer ERP-Software einfach auf einem mobilen Endgerät.

Neben den Funktionen in den Microsoft Dynamics NAV-Standardmodulen gibt es eine Vielzahl von Branchenlösungen, entwickelt von den Microsoft Dynamics-Partnern. Die Zusatzentwicklungen bieten Ihnen zusätzliche, vollständig in Microsoft Dynamics NAV integrierte, branchenunabhängige Funktionalität für Ihre individuelle Lösung.

Microsoft Dynamics NAV: ERP für den Mittelstand mit branchenspezifischen Anforderungen




Microsoft Dynamics NAV: ERP für den Mittelstand mit branchenspezifischen Anforderungen

Microsoft Dynamics NAV ist eine flexible Unternehmenssoftware, die speziell für mittelständische Firmen mit branchenspezifischen Anforderungen konzipiert wurde. Microsoft Dynamics NAV punktet mit einer Benutzeroberfläche, die an Microsoft Office Outlook angelehnt ist, so dass die Software von Anfang an einfach und intuitiv zu bedienen ist. Die offene Architektur sorgt für rasche und kostengünstige Implementierung, Anpassung und Wartung.

Mit Microsoft Dynamics NAV erhalten Sie bewährte Funktionalitäten für ERP (Enterprise Resource Planning): Finanzmanagement, Marketing- und Vertriebssteuerung, Einkauf, Verkauf, Lager und Logistik sowie Produktionsplanung und -steuerung. Die zahlreichen Zusatz- und Branchenlösungen – von erfahrenen Partnern entwickelt und von Microsoft zertifiziert – machen Microsoft Dynamics NAV zu einer maßgeschneiderten und zukunftsfähigen Plattform für Ihren Unternehmenserfolg.

Microsoft Dynamics NAV ist vollständig integriert, individuell und kostengünstig

Bei Microsoft Dynamics NAV investieren Sie nicht in 300 % Funktionalität, sondern nur in die Funktionen, die Sie tatsächlich benötigen: Die Module von Microsoft Dynamics NAV, für die Sie sich entscheiden, sind so konzipiert, dass Sie den Großteil Ihrer Geschäftsprozesse direkt abbilden können. Dazu liefern Ihnen Microsoft-Partner, die sich auf bestimmte Branchen spezialisiert haben, eigens entwickelte Unternehmenslösungen für Ihre Branchenerfordernisse. Übrig bleibt nur noch die individuelle Anpassung an Ihre Unternehmensanforderungen, die ebenfalls ein Partner für Sie übernimmt. Dieses Vorgehen macht Microsoft Dynamics NAV zu einer sehr kostengünstigen Software für Ihr mittelständisches Unternehmen.

Microsoft Dynamics NAV ist einfach zu bedienen und flexibel anzupassen

Anstatt Buchhaltung und Berichtswesen Ihrer Unternehmenssoftware unterzuordnen, passt sich Microsoft Dynamics NAV an Ihre Organisation an. Ihren Mitarbeitern ist die Benutzeroberfläche vertraut, da das Design an Microsoft Office Outlook angelehnt ist – für produktives Arbeiten ab der ersten Minute. Die betriebswirtschaftliche Software basiert auf bewährten Standards und ist deshalb schnell zu implementieren und zu pflegen. Auch Veränderungen in Ihren Prozessen – z. B. durch neues Wachstum – lassen sich dank der flexiblen Architektur unmittelbar abbilden. So bietet Ihnen Microsoft Dynamics NAV die Sicherheit einer international bewährten Standardlösung, gepaart mit der Flexibilität einer Individuallösung. Kurz: Es ist die ideale Software für mittelständische Unternehmen.

www.pargesoft.com

Microsoft Dynamics NAV - Chemical


 Why Microsoft Dynamics for chemical manufacturers?

Customer demands for fast deliveries and lower costs, together with increasingly stringent government regulations, create many challenges for chemical manufacturers. Add a continual need for innovative product formulas and recipes, plus frequent packaging variations, and the result is escalating complexity in all areas of the business, including development, purchasing, manufacturing, distribution, and sales.

Microsoft Dynamics business software provides powerful and flexible manufacturing, financial, and customer relationship management (CRM) solutions that support recipe management and efficient demand planning. Microsoft and its partners deliver systems that can help you shrink development cycles, respond quickly to customer trends, and comply with changing regulations. With the right system in place, you can improve operations, open visibility into the supply chain, and increase your competitiveness.

Manage formulas better

  • Move beyond manual records and spreadsheets.
  • Integrate development directly with batch and formula management, inventory information, procurement, and production planning.
  • Automatically adjust formulas based on raw material characteristics.
  • Monitor yields by standards identified in the formula.
  • Track product-specific materials characteristics, such as potency, shelf life, catch weight, classifications, lots, and units of measure.

Track production, quality, and compliance

  • Implement full traceability with integrated information, comprehensive lot and production monitoring, and end-to-end transparency.
  • Support fast, proactive, and informed responses to quality variations or unexpected conditions.
  • Streamline Quality Assurance Control (QAC) processes for monitoring, testing, quarantine, and product downgrading, while supporting effective recall procedures.
  • Easily provide compliance documentation.

Connect and automate for greater efficiency

  • Connect internal systems and extend key information to your customers and suppliers.
  • Automate business and production processes, speed transactions, and gain insight for operational improvements.
  • Efficiently schedule production, define routings, and plan for co-products or by-products.
  • Capitalize on new opportunities as they arise by modeling production capabilities and providing accurate capacity planning and associated production costing.

Give people the information they need to succeed

  • Deliver a single, real-time view of data from multiple facilities and departments.
  • Provide centralized access to reliable, role-based information across your business.
  • Improve collaboration between internal research, production, sales teams, and external associates.
  • Control inventory with real-time insight into production schedules, capacity, shop floor activities, and production costs

21 Ekim 2009 Çarşamba

Bütçe Nedir? ERP - MRP - Kurumsal Kaynak Planlama

BÜTÇE NEDİR?

Gelecek faaliyet dönemi için, işletmenin amaçlarına, hedeflerine ve işletme politikalarına uygun olarak işletme yönetimi tarafından hazırlanan gelecek dönem faaliyetlerini ve sonuçlarını parasal ve sayısal olarak ifade eden raporlara bütçe deniliyor.

İşletmeler hazırladıkları bütçeler sayesinde, amaçlarını ve hedeflerini tespit eder. Hedefledikleri durum ile gerçekleşen durum arasındaki sapmaları ve nedenlerini tespit ederek gerekli düzeltme işlemini yapar ve ileriye yönelik önlemini alır. Daha akılcı ve sağlıklı sonuçlar elde edilir. Mevcut olanaklarla neler yapılabileceğini ve bu konudaki en doğru ve verimli yolu gösterir. Hedeflere ulaşmak için ilerlenen yolda nelere katlanılacağını gösterir. İşletmenin sahip olduğu kaynakları en etkili şekilde kullanma olanağı sağlar. Yönetimin sağlıklı ve doğru karar vermesine yardımcı olur. Gelir ve giderlerin sürekli kontrol altında tutulmasını sağlar.

Günümüzde işletmelerde, sabit ve esnek olarak 2 tür bütçe uygulaması yapılıyor. Sabit bütçe, düzenlendiği tarihten sonraki dönemlerde oluşacak muhtemel değişiklikler karşısında hiçbir şekilde değiştirilmez. Esnek bütçe ise, düzenlendiği tarihten sonraki bir tarihte üretim maliyetlerinde genel yönetim giderlerinin dolaylı etkileri dikkate alınarak ve gelecekteki muhtemel değişikliklere uyarlanabilen bütçelerdir.

Önceden tahmin esasına dayanan işletme bütçeleri düzenlenirken, işletmenin amaç, hedef ve politikaları doğrultusunda düzenleneceğinden bütün servislerle işbirliği ve bilgi alışverişi yapılmalıdır. Bütçelerin dönemi bir yıl olduğundan veriler bir yıllık dönemi kapsamalıdır. Bununla beraber yıllık dönem bütçeleri aylık, üçer aylık dönemler halinde düzenlenip bunların icmali yapılarak yıllık bütçe rakamları tespit edilebilir.

BÜTÇE HAZIRLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Bütçeler geçmiş dönem sonuçlarından yararlanılarak ileriye yönelik tahmin esasına göre düzenlenir. Bu nedenle bütçe düzenlenirken öncelikle bakılması gereken yer işletmenin mevcut durumudur. Bütçe işletmenin yapısına uygun olarak hazırlanır. Belirli bir dönem için düzenlenir, bu nedenle bütçe düzenlenirken bu zaman sürecine kesinlikle uyulmalıdır. Bütçe sistemi ile muhasebe sistemi arasında sağlıklı koordinasyon kurulmalı ve aylık olarak bütçe verileri ile muhasebe verileri kontrol edilmelidir. Bütçe kalemleri ilgililer tarafından işletmenin fiili sonuçlarına göre devamlı izlenebilmeye olanak tanıyacak şekilde düzenlenmelidir. Bütçe hazırlanırken kaynak araştırarak bütçe dönemi ile ilgili tahmini kur, enflasyon oranı, parite çalışması yapılmalıdır.

Bütçe hazırlanması genellikle kasım ve aralık ayında başlar. En geç yıl sonunda yönetim kurulu onayı alınmış ve temize çekilmiş olarak ilgili birimlere dağıtımı yapılır. Muhasebe servisi veya bütçe servisi her ay gerçekleşen ve bütçelenen olarak bütçe karşılaştırmasını yapar. İlgili birimlere dağıtır. Bu birimler aylık olarak yapılan bütçe toplantısında bütçesi ile ilgili gerekli açıklamasını yapar.

BÜTÇE NASIL HAZIRLANIR?
Satış bütçesi, bütçe hazırlanmasının ilk basamağıdır. Satış bütçesi hazırlanmadan diğer aşamalara geçilemez. Satış bölümü, gelecek bir yıl için aylık bazda miktar ve tutar olarak satış bütçesini hazırlar. Genel müdüre onaylattıktan sonra üretim bölümlerine dağıtımını yapar. Ayrıca satışlarla ilgili pazarlama satış ve dağıtım giderleri bütçesini hazırlar.

Üretim bölümleri, satış bütçesinden yola çıkarak, ilk madde ve malzeme bütçesi işçilik bütçesi, genel üretim giderleri bütçesi, mamul stok bütçesi, satılan mamullerin birim maliyet bütçesi, AR-GE giderleri bütçesini hazırlar.

Genel yönetim bütçesi, üretim ve satış bölümü dışındaki diğer bölümler (İnsan kaynakları, ihracat, ithalat, idari işler vs.) veya yalnızca muhasebe bölümü, bu bölümleri içine alarak aşağıdaki bütçeleri hazırlar. Bütün bütçe hazırlandıktan sonra yönetim kurulunun onayına sunulur ve gerekli açıklamalar yapılır. Eğer bütçe onaylanırsa tüm bölümlere dağıtımı yapılır.

İşletme Bütçeleri Aşağıdaki Sıra Takibi Yapılarak Hazırlanır.

Satış Bütçesi

Üretim Bütçesi

Direkt İlk Madde ve Malzeme Bütçesi

Direkt İşçilik Bütçesi

Genel Üretim Giderleri Bütçesi

Mamul Stok Bütçesi

Satılan Mamullerin Birim Maliyet Bütçesi

Araştırma ve Geliştirme Giderleri Bütçesi

Pazarlama Satış ve Dağıtım Giderleri Bütçesi

Genel Yönetim Giderleri Bütçesi

Olağan Faaliyet Gelirleri ve Giderleri Bütçesi

Finansman Bütçesi

Gelir Tablosu Bütçesi

Yatırım Bütçesi

Bilanço Bütçesi

http://www.pargesoft.com/

Microsoft Dynamics NAV - Implementing


Implementing a Microsoft Dynamics solution

You can make implementing your Microsoft Dynamics solution easier. By working with a Microsoft partner who uses a proven methodology—implementation processes and tools—you can achieve a successful implementation that is on-time, on-budget and on-spec.

Get the case studies, scenarios, and best-practice information you should consider as you implement a Microsoft Dynamics ERP or CRM solution. And find the right questions you should ask your Microsoft partner about the implementation process.

With these tips, you can increase the success of your business’s Microsoft Dynamics investment and be more confident that your Microsoft Dynamics implementation will meet requirements and stay within budget.

Are you ready to increase business success by purchasing and implementing Microsoft Dynamics? Contact us to learn more and to connect with a Microsoft partner that’s right for you.

18 Ekim 2009 Pazar

Microsoft Dynamics NAV is a complete ERP solution with a difference


Microsoft Dynamics NAV is a complete ERP solution with a difference
Simple. Smart. Innovative.
Since 1984, Microsoft Dynamics NAV has established itself as a choice for mid-sized organizations looking for a complete enterprise resource planning (ERP) solution that is fast to implement, easy to configure, and simple to use. Today, simplicity continues to beat at the heart of Microsoft Dynamics NAV. And its state-of-the-art functionality covers everything you need to run and grow a successful business. More than one million users have used Microsoft Dynamics NAV to simplify and streamline their highly specialized business processes—and today it is available in more than 42 country versions.

Microsoft Dynamics NAV provides companies and their people with industry specific functionality that’s relevant to the local needs of their regions of operation, even for the most highly specialized industries and organizations. Microsoft Dynamics NAV is easy to use and offers rapid adaptability and simplified customization enabling companies to easily add functionality, custom applications and online business capabilities. With Microsoft Dynamics NAV, employees can become more effective and the company more competitive.

One complete ERP solution
Microsoft Dynamics NAV collects your business’s functions into one integrated system. With close visual and functional ties to Microsoft Windows Vista and Microsoft Office, it’s easy to learn, simple to use, and quick to implement. With integrated financial, manufacturing, supply chain management, sales and marketing, project management, human resources, and services management information from across your organization stored in a centralized database, your people can work quickly and effectively—helping to drive your business forward.

Greater simplicity for greater productivity
In everyday life, it can be difficult to simplify and organize tasks, remove clutter, and put information where you can get to it easily and quickly. That’s exactly what the Microsoft Dynamics NAV 2009 RoleTailored User Experience does to your office workstation. It hides 90 percent of the features you don’t need to see. And it promotes the actions and information that you do need, leaving you with an uncluttered window and an overview of upcoming tasks—helping you prioritize your tasks, and keeping your work productive, stimulating, and fun.

RoleTailored home pages—called Role Centers—make it easy for people to view their work priorities and access the information and tasks they need for their specific job, not just anyone’s job. The result? An innovative solution that frees employees and business leaders to direct their talents and skills towards business success. Role Centers in Microsoft Dynamics NAV help people in job roles ranging from the president, to accounting manager, to sales manager, and to warehouse worker gain access to the full scope of the tasks, information, and reports they need in a single view.

Deep integration across Microsoft Dynamics NAV with familiar programs such as Microsoft Office Excel and Windows SharePoint Services makes it easy to communicate and collaborate effectively and share information—without having to juggle applications.

Making smart decisions
Microsoft Dynamics NAV enables every individual in your company to turn hunches into genuine insight, and insight into decisions. With access to real-time data and a wide range of analytical and reporting tools—including graphical displays, online analytical processing (OLAP) cubes, and Web-based delivery options—people can make informed, confident decisions that help drive business success.

Fast to implement, easy to configure, and simple to use
Meet changing business needs without disrupting your operations or your IT budget—and make the most of your current IT investments. Microsoft Dynamics NAV provides the flexibility to set up your system for today's business requirements, as well as a reliable platform for change and growth. Security features enable you to configure the system to control who can access what; built-in tools and the open architecture enable Microsoft partners to adapt the foundation to meet your specific needs—now and in the future. And the object-oriented development environment and compact source code simplifies system maintenance and connecting to other systems.

Microsoft Dynamics NAV - Financial Planning, Budgeting and Reporting


Microsoft Dynamics for financial planning, budgeting, and reporting


Monitor, measure, and manage organizational performance
Microsoft Dynamics offers financial planning, budgeting, and reporting applications that work with your enterprise resource planning (ERP) solution to help you measure business results, align performance to goals, and improve profitability. Which solution is right for you? For simplified, template-driven planning and budgeting, choose Forecaster for Microsoft Dynamics ERP. FRx for Microsoft Dynamics ERP gives you powerful analysis and reporting capabilities. With Enterprise Reporting for Microsoft Dynamics ERP, you get a full-featured performance management solution to manage complex consolidations and multiple currencies. No matter what your business needs, you can count on a Microsoft Dynamics solution.

Basic planning and budgeting

Contain costs and prevent fiscal surprises by budgeting and planning for the future efficiently and accurately. Forecaster for Microsoft Dynamics ERP helps your organization set realistic financial expectations based on a sound business plan linked to current strategic business objectives.

Managers can quickly build budgets based on their departmental objectives and knowledge of marketing conditions for improved forecasting with built-in flexibility to respond to changing business conditions.

Analysis and reporting

Monitor performance, spot trends, and respond to new opportunities with financial analysis and reporting software that integrates tightly with your general ledger and provides accurate insight into financial processes—with little or no burden on your IT department.

With easy-to-use FRx for Microsoft Dynamics ERP, you can generate and share real-time reports across the organization to help you meet financial reporting deadlines easily, close the books quickly, and simplify report sharing.

Complex financial scenarios

Multisite and international organizations require sophisticated financial reporting, budgeting, and planning capabilities, including advanced multidimensional consolidations, eliminations, and multiple currencies.

Enterprise Reporting for Microsoft Dynamics ERP integrates tightly with your financial system to help meet your most complex financial needs and provide consolidated financial reporting and budgeting across the enterprise.

Enterprise Reporting for Microsoft Dynamics ERP helps streamline complex financial analysis and reporting requirements across the enterprise


Complex organizational structures demand flexible enterprise planning, budgeting, and reporting that works smoothly with your financial systems, fits your specific business, and is easy to use and share. Enterprise Reporting provides powerful, reliable data collection and easy-to-use analysis and reporting functionality, as well as built-in consolidation, elimination, and multicurrency capabilities. A variety of presentation and display methods help employees and managers monitor business performance, gain insight into finances, and make confident, informed decisions. Enterprise Reporting offers these additional capabilities:

- Smooth integration with any general ledger or financial system for reliable, consistent financial data.

- Flexible reporting, including statutory as well as management reporting of multitiered information.

- The ability to balance performance with accuracy and centralized control with local autonomy.

- Graphical representations of key performance indicators (KPIs) to help decision makers visualize trends, patterns, and relationships that affect profitability and enhance strategic planning.

- Data interpretation using a rich set of analysis tools, including Microsoft Office Excel and Enterprise Reporting Cube Designer for a generation of online analytical processing (OLAP) cubes.

- Web browser access to data so people across the organization can view, modify, and analyze business data anytime and remotely process or schedule report packages for distribution in a variety of formats.

- Support for financial industry standards.

17 Ekim 2009 Cumartesi

Microsoft Dynamics NAV - Teklif Giriş ve Revize İşlemleri - Eğitim

Navision'da teklif girişi aşağıda anlatıldığı şekilde yapılmaktadır. Teklif, sipariş ve fatura ekranları görüntü olarak da biririne benzediği için giriş kuralları da aynıdır. Şimdi ilk olarak Teklif kaydının girişini inceleyelim.

Ekranın sol tarafındaki bölmeden "Satış ve Pazarlama" / "Sipariş İşleme" / "Teklifler" yoluyla teklif giriş ekranımızı açıyoruz.



Karşımıza daha önceden açılmış bir teklif gelir. Eğer yeni bir teklif açmak isterseniz F3 tuşu ile yeni bir teklif açabilirsiniz. Yeni teklif açtıktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek teklifinizi oluşturabilirsiniz.


1. F3 e basılmasından sonra yeni teklif oluşur ve No. kısmında otomatik olarak numaralandırılmış boş teklif oluşur.


2. tıklanarak teklife konu müşteri seçilir. Alt detaylar otomatik olarak getirilir. Adı, adres vs...


3. Tarihler:

Sipariş Tarihi : Buraya, satış başlığının sipariş tarihini girebilirsiniz.

Belge Tarihi : Bu alanda, satış belgesini oluşturduğunuz tarih gösterilir.

Program, bu tarihi Ödeme Şartları penceresindeki bilgilere göre müşterinin borçlu olduğu tutarı hesaplarken kullanır. Bu tarih, tanınan süreye ve Vade Farkı Şartları penceresindeki diğer bilgilere göre vade farklarını hesaplamak için de kullanılır. Bu nedenle, programın vade farklarının yanı sıra, müşterinin borçlu olduğu tutarı doğru hesaplayabilmesi için, bu alandaki tarihin müşteriye gönderilen satış faturasındaki tarihe uyduğundan emin olmanız gerekir.

Program, çalışma tarihini önerir, ancak gerekirse bu tarihi değiştirebilirsiniz.

4. Satış Temsilcisi : Bu alan, müşteriye atanan satış temsilcisini gösterir. Satış Temsilcisi/Satınalmacı tablosunda satış temsilcisi kodlarını görmek için, alanın sağındaki Ek Yardım düğmesini tıklatın.

Fatura Yeri Müşteri No alanını doldurduğunuzda, program, satışçı kodunu Müşteri tablosundan otomatik olarak alır. Müşteri kartına satışçı kodu girilmemişse, alan boştur.

5. Faturalar sekmesi altında "Projeler - Kod" ve "Onay - Kod" alanlarıda mutlaka doldurulmalıdır.

6. Girilmesinin gerekli olduğu diğer alanlarıda bilginiz doğrultusunda doldurmanız gerekmektedir.

7. Satırlarda doldurulduktan sonra "Sipariş'e Dön." e basılarak teklif siparişe dönüştürülür.


Teklif'in Sürümlerinin Kullanılması:

Oluşturduğumuz teklifin ek sürümlerinin oluşturmak için aşağıdaki adımları takip ediyoruz. Teklifin sürümlerini oluşturarak bir tekliften birden çok sayıda farklı satırlardan oluşan teklifler oluşturabiliriz. Arşivlenen teklif üzerinde değişiklik yapılamaz. Değişiklik yapmak için mevcut teklifiniz üzerinde değişiklik yapmanız gerekmektedir.

Teklif sürümleri şu şekilde oluşturulmaktadır.


Alt tarafda bulunan butonlardan İşlevler/Belgeyi Arşivle ye tıklanır. Daha sonra karşınışa gelen onay ekranında "Yes" e tıklanır.



Bu aşamadan sonra teklif üzerinde yeni sürüm için yapılması gereken değişiklikler yapılır. Eğer yeni sürümler gerekiyorsa bir önceki işlemler tekrarlanır. Bu sayede teklifin birden çok sürümü elde edilimiş olur. Bu mevcut sürümleri takip etmek için "Arşivlemen Sürüm Sayısı" na tıklanır.


Burada teklifimizin 3 ayrı sürümünü görmekteyiz. Detaylar için Satır/Kart yolu izlenerek teklif ekranı görülebilir.


"Geri Yükle..." butonuna tıklayarak istediğimiz sürümü kullanıma alabiliriz.

15 Ekim 2009 Perşembe

Microsoft Dynamics NAV - CRM Servis Yönetimi



Microsoft CRM Servis Modülü

Müşteri kavramı özellikle son birkaç yılda önemli biçimde değişti. Günümüzde işletmeler, çok daha bilinçli, ürün ve hizmetlerin alternatiflerine çok kolay ulaşabilen ve en önemlisi kendi değerinin farkında olan müşteriler ile karşı karşıya. Bu durumda yeni müşteri elde etmek ve eldeki müşteriyi korumak büyük önem kazanıyor.

Günümüzün rekabetçi şirketlerinde müşterilerle kurulan etkileşimi iki farklı aşamada ele almak mümkün. Birinci aşamada müşterilerin, ürün ve hizmetler ile ilgili şikayetleri, görüşleri ve geri bildirimleri gibi her kurumun gereksinim duyacağı özelliklerden söz edilebilir. Bu geri beslemeler, ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, daha müşteri odaklı bir yapı kazanılması için son derece önemli ve müşterisine önem veren her kurumun hayata geçirmesi gereken bir yapıdır.

İkinci nokta, müşterilerine farklı kanallardan hizmet veren ve bu nedenle asıl işi gereği sürekli müşteri ile temas kurmak durumunda olan şirketleri kapsar. Sigorta şirketleri, bankalar, internet servis sağlayıcılar ve daha birçok farklı sektörde yer alan şirket, ürün ve hizmetlerini müşterilerine etkileşimli kanallar üzerinden sunmaktadır. Bu şirketlerin müşteriler ile sürekli iletişimde olmaları, sadece onlara geri besleme sağlamakla kalmaz, iş hacimlerini artırır, maliyetlerini düşürür ve daha verimli çalışmalarına imkan verir.

Microsoft CRM Servis Modülü işte tam bu noktada katma değer ortaya koyuyor. Müşteri ilişkileri süreçlerini en etkin biçimde ortaya koymak ve müşteri taleplerini en doğru biçimde değerlendirebilmek için kapsamlı özelliklere sahip olan Microsoft CRM Servis Modülü, tüm bu işlemleri gerçekleştirirken insan kaynağından da maksimum oranda faydalanmayı mümkün kılıyor. Microsoft CRM'in sahip olduğu özellikler ve araçlar sayesinde satış temsilcileri, müşteri taleplerini takip edebilime, müşteri ile temas kurulan ilk nokta üzerinden destek işlemlerini gerçekleştirebilme ve müşteriyi tatmin edecek, güvenilir ve etkin bir hizmet verme imkanına sahip oluyor.

Müşteri Hizmetleri Süreçlerinin Etkin Kılınması

Müşterilerden gelen ve destek hizmeti içeren taleplerin etkin biçimde alınması, yönetilmesi ve sonuca ulaştırılması Microsoft CRM Servis Modülü’nün temel özelliğidir. Yönlendirmeler, taleplerin sıraya koyulması ve gelen taleplerin sayısındaki artışın yönetilmesi süreçlerini otomatize eden Microsoft CRM Servis Modülü, talep yönetimi, iletişim süreçlerinin izlenmesi ve e-postalara otomatik cevap verme gibi birçok araç yardımıyla müşteri hizmetleri sürecini verimli ve etkin kılar.

Müşteri İsteklerinin Anlaşılması

Müşterileri tatmin edecek hizmetlerin sunulmasında en temel adım, müşteri beklentilerinin ve isteklerinin net ve doğru biçimde anlaşılmasıdır. Microsoft CRM Servis modülü, destek verilmesi gereken genel konuların tanımlanması, müşteri taleplerinin değerlendirilmesi, süreçlerin izlenmesi ve sunulan hizmetin performansının ölçümlenmesi aşamalarında son derece etkili ve güçlü bir platform sunar.

Bilgi Paylaşımının Kolaylaştırılması

Müşterileri tanımak ve müşterilerin kurum için sağladığı değeri görebilmek, farklı müşteri segmentlerine farklı öneriler ve hizmetler ile gitmeyi mümkün kılar. Bunun sonucunda hem müşteriler beklentilerine uygun hizmet alma şansına kavuşur, hem de kurumlar ellerinde kaynakları optimumda kullanarak müşterilerinde en fazla değeri elde eder. Bu felsefe kapsamında Microsoft CRM Servis Modülü, bilgi paylaşımını etkin kılarak, müşterilerin sınıflandırılmasını ve farklı müşteri gruplarının öncelikli beklentilerinin belirlenmesini sağlar.

Microsoft CRM Servis Modülü Fonksiyonları

Hizmet talebi yönetimi : Müşteri hizmetleri birimi müşteriden gelebilecek problem, soru veya istek şeklindeki talepleri alabilir, ilgili kişiye veya bir kuyruga (kişiler ve ekipler tarafından erişilebilir olan bir bekleme alanı) atayabilir, ilk başvurudan problemin çözümüne kadar müşteriyle olan iletişimi ve diğer etkinlikleri de yönetebilir.

Yönlendirme ve iş akışı : İş akışı kuralları, hizmet taleplerini uygun temsilciye otomatik olarak yönlendirir veya çözümlenmek, değerlendirilmek ya da yeniden atanmak üzere kuyruğa atabilir. Zamanında çözülemeyen problemler için bir uyarı mekanizmaları oluşturulabilir.

Sözleşme yönetimi : Servis sözleşmelerinin Microsoft CRM içinde oluşturulma ve saklanma imkanı, destek servisleri için faturalandırmanın doğru yapılmasına yardımcı olur. Sözleşme dahilinde her çözümlenen sorun için ilgili sözleşme bilgisi de otomatik olarak güncellenir.

Arama yapılabilen bilgi tabanı (Knowedge Base) : Çalışanlar, ilgili makaleleri içeren ve arama yapılabilen Knowledge Base'i kullanarak sık karşılaşılan sorunlarını çözümleyebilir. Sistemin parçası olan gözden geçirme süreçleri sayesinde, yayımlanan bilgilerin eksiksiz ve doğru olmaları ve arama yapılabilecek şekilde etiketlenmeleri sağlanır.

http://www.pargesoft.com

12 Ekim 2009 Pazartesi

Microsoft Dynamics NAV - High-Tech Supply Chain


Why Microsoft Dynamics for high-tech and electronics manufacturers?


The fast pace and global reach of the high-tech industry demands continual innovation, speed, and agility. The industry faces tough challenges: shorter product life cycles, unpredictable demand, rapid outsourcing and price erosion caused by fierce worldwide competition. To meet these challenges, high-tech manufacturers need to optimize their supply chain, enable complete real-time visibility with customers, partners, and suppliers, and reduce time-to-market.

Microsoft Dynamics helps enable high-tech manufacturers to make rapid, accurate decisions using real-time data from internal operations, as well as suppliers and customers, to more effectively meet customer demands and lower costs. Microsoft Dynamics and our partners are able to deliver lean manufacturing solutions that open visibility to your suppliers around the world.


Improve supply chain management

- Increase visibility throughout the value chain

- Track and manage your global inventory levels

- Make fast and accurate decisions based on real-time data

Cut time-to-market

- Connect customer demand requirements directly to manufacturing, suppliers, and distribution

- Shorten development cycles by integrating product development with manufacturing, accounting, purchasing, and suppliers

- Increase product innovation through collaboration with customers and suppliers

Enhance collaboration
- Speed product development with collaboration tools

- Integrate design with manufacturing systems

- Gather customer information and integrate it with decision making

- Take advantage of security-enhanced, Web-based products and technologie

Kurumsal Kaynak Planlama Nedir?


21. yüzyılın başlarında işletmelerin rekâbet ortamında ayakta kalabilmeleri ve varlıklarını sürdürebilmeleri üç ana parametreye bağlanmıştır: Kalite, verimlilik ve mâliyet (son zamanlarda hızlı tepki verme de eklenmiştir). Tüm bunların yapılabilmesi, kıt kaynakların etkin kullanılmasına bağlıdır. Bu kaynaklar da hammadde, işgücü, makina, donanım ve finansmandır. Bu kaynakların etkin ve gerçekçi kullanılması üretim plânlama ve kontrol etkinlikleri ile olanaklıdır.

Öte yandan günümüzün küresel iş ortamında şirketler hızlı bir değişim ve değişimin getirdiği yeni fırsatlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Bu sürekli değişim ortamında rekâbette başarılı olmak, değişen iş koşullarını önceden tahmin edebilmek ve bunlara hızlı yanıt verebilmek demektir. Şirketlerin bunu yapabilmesi için işin tüm cephelerini güçlü ve esnek bir biçimde destekleyen sağlam bilgi sistemlerine gereksinimi vardır. Bu sistemler şirketlere iş uygulamalarından ve örgütsel yapılardan lojistik, proje yönetimi, finans, servis, dağıtım, nakliye ve imalata kadar her cephede değişimlere uyum sağlama yeteneği kazandıracaktır. Bütün bunları Kurumsal Kaynak Plânlamasıyla yapmak olanaklıdır.

Bu çalışmada Kurumsal Kaynak Plânlama (Enterprise Resource Planning), literatürde sıkça kullanılan ERP kısaltması ile anılacaktır. ERP, kısaca özetlenecek olursa, kurumların tedârikten dağıtıma kadar tüm iş süreçlerini bütünleşik bir veri/bilgi yönetim sistemi desteğiyle yönetmesini sağlayan geniş kapsamlı ve modüler yapıya sahip bir yazılım paketidir. Dünya çapında oldukça büyük bir pazar oluşturan bu yazılım paketinin üreticisi konumunda olan irili ufaklı yüze yakın firma faaliyet göstermektedir.

İşletmelerin kurumsal sistem geliştiricilerinin yollarını aşındırmaları sürpriz değildir. Başarılı bir ERP projesi uzun dönemde bir firmaya milyonlarca dolar kazandırabilir. 1997 yılında ERP sistemlerinin satın alınması için 10 Milyar Dolar harcanmıştır [3]. Bu miktar ilgili danışman mâliyetleri de eklendiğinde belirgin bir şekilde artmaktadır. Bu pazarın yapılan araştırmalar sonucunda, 2000 yılında %34.5 ve 2003 yılında da %32 büyüdüğü görülmüştür [1, 3]. 2001 yılında yaşanan ekonomik yavaşlama bu proje talebini yavaşlatmıştır, ancak ekonomi düzeldikçe ERP sistemlerine olan talep yeniden yükselecektir.

ERP'nin ne olduğu konusuna akademik bağlamda üzerinde anlaşılmış genel kavramlar bulunmasına karşın, tanımı üzerinde tartışmalar sürmektedir. ERP kavramı için değişik açılardan bakarak farklı tanımlar yapmak olanaklı olsa en genel şekliyle, bir şirkette süregelen tüm bilgi akışının bütünleşimini sağlayan ticâri yazılım paketleri olarak tanımlanabilir. ERP kavramına üç farklı şekilde bakılabilir:

1. Bilgisayar yazılımı şeklinde alınıp satılabilen ticâri bir maldır.
2. Bir kurumun tüm süreç ve verilerini tek bir geniş kapsamlı ve bütünleşik yapı altında toplayan bir gelişim amacıdır.
3. İş süreçlerine çözümler sunan bir altyapının anahtar öğesidir.

Bu sistemler adlandırılırken "Kurumsal" sözcüğünün kullanılmasının nedeni, kapsamlarının herhangi bir hizmet veya ürün üretmeye yönelik faaliyet gösteren kurumların tüm işlevlerini içermesidir. ERP sistemleri bütünün, bu bütünü oluşturan parçalardan daha büyük olduğu felsefesi üzerinde kurulmuştur. Bu felsefeden yola çıkılarak oluşturulan ERP sistemleri, kurumlarda daha önceleri ayrı ayrı ele alınan işlevleri birbirine bağlı bir şekilde kurumun amaçlarını yerine getirmek için çalışan parçalar olarak ele alır ve bundan yararlanarak kurumlardaki her türlü kaynağın (İşçilik, Malzeme, Para, Makina) verimliliğini en üst düzeye ulaştırmayı amaçlar. Başka bir bakış açısıyla, ERP sistemleri şirketin ortak bir yerde saklanan verilerinden elde edilen bilgilerin doğru olarak ve doğru makamlara iletilmesini sağlar.

Kurumsal Kaynak Plânlaması sistemlerinde yer alan en temel fonksiyonlar: Üretim, Finans, Dağıtım, İnsan Kaynakları, Satış&Pazarlama, Envanter Yönetimi, Satın Alma, Kalite ve Proje Yönetimi sayılabilir. Bu genel kurumsal işlevlerin yanında ERP sistemleri, hastanelerde hasta yönetimi, üniversitelerde öğrenci yönetimi ya da perakendecilikte yüksek hacimli ambar yönetimi gibi sektöre özel işlevleri de desteklemektedir. ERP paketi tarafından desteklenen işlevler şunlardır:

1) Finans: Ulaşabilecek ve ödenebilecek hesaplar, Varlık muhasebesi, Nakit yönetimi ve gelecek tahmini, Mâliyet elemanı ve mâliyet merkezi muhasebesi, Yönetici bilgi sistemi, Finansal birleştirme, Ana hesap defteri-Defter-i Kebir, Ürün mâliyet muhasebesi, Kârlılık analizi, Kâr merkezi muhasebesi, Standart ve periyot bazlı mâliyetlendirme.

2) İnsan Kaynakları: İnsan Kaynakları muhasebesi, Ödemeler, Personel plânlaması, Ulaşım mâliyetleri.

3) Satış ve Pazarlama: Sipâriş yönetimi, Fiyatlandırma, Satış yönetimi, Satış plânlama.

4) Operasyonlar ve Lojistik: Stok yönetimi, Malzeme yönetimi, Saha bakımı, Üretim plânlama, Proje yönetimi, Satınalma, Kalite yönetimi, Nakliye, Satıcı değerlendirme.
ERP sistemlerinin ortaya çıkış nedenleri şöyle özetlenebilir:

- Küreselleşme ve uluslararası rekâbet
- Bilgi teknolojisinin sağladığı yeni olanaklar
- Uluslararası dağıtım zincirlerinin yaygın ve daha etkin kullanılır duruma gelmesi
- Çok tesisli organizasyonların iyi yönetilmesi ve kontrol edilmesi gereksinimi
- Ürün ve üretim politikalarındaki rekâbete bağlı değişmeler

http://www.pargesoft.com

BUMERANG