30 Aralık 2010 Perşembe
Microsoft Dynamics'in Faydaları
Microsoft ve dünya çapındaki iş ortaklarının etkili desteğiyle Microsoft Dynamics'i hemen bugün uygulamaya başlayabilir ve sizle birlikte geleceğe doğru büyümesini sağlayabilirsiniz.
Microsoft Dynamics, işletmeniz için aşağıdakiler gibi sayısız fayda sağlamaktadır:
Sağlıklı kararlar verilmesini sağlar
Microsoft Dynamics, kuruluşunuzun her düzeyinde akıllı, güvenilir, stratejik ve taktiksel kararlar alınmasını sağlar. Üst düzey yöneticiler işle ilgili temel ölçütlere her zaman erişebilir; bölüm yöneticileri sorumluluk alanlarını etkin şekilde yönetmek ve planlama yapmak için gerekli bilgi ve araçlara sahip olabilir; muhasebeden stok departmanına ve yerinde müşteri hizmetlerine kadar her pozisyondaki tüm çalışanlar kritik bilgileri her zaman inceleyebilir ve işletmenize ve müşterilerinize hizmet sunmak için en iyi yolu belirleyebilir.
Çalışanlarınız kullanmaya alışkındır
Microsoft Dynamics, yaygın olarak kullanılan Microsoft yazılım ürünlerine görünüm ve işleyiş açısından benzer ve Microsoft Office yazılımıyla tutarlı, son derece sezgisel bir grafik kullanıcı arayüzüne sahiptir.
İş verimliliğini artırır
Microsoft Dynamics, bir işletmenin yönetimine esnek ve bütünsel bir yaklaşımla kuruluşunuzdaki tüm bireyleri, süreçleri ve bilgileri en yüksek verimliliği sağlayacak şekilde birbirine bağlar. Birçok rutin ve tekrarlanan fonksiyonları otomatikleştirin, gereksiz engelleri kaldırın ve çalışanlarınızın, iş ortaklarınızın, tedarikçilerinizin ve müşterilerinizin paylaşılan hedefler doğrultusunda katılımını sağlayın.
Sistemlerinizle uyumludur
Microsoft Dynamics çözümleri zaten kullanmakta olduğunuz Microsoft yazılım ve sistemleriyle birlikte çalıştığından, teknolojiye yaptığınız yatırımdan daha fazla yararlanmanıza olanak sağlamaktadır. Microsoft tekliflerinin bir parçası olun bu çözümler Microsoft Office sistemi gibi yaygın kullanılan verimlilik uygulamaları ve Microsoft sunucuları ile Microsoft .NET gibi lider teknolojilerle birlikte çalışmaya hazır olarak sunulmaktadır.
Sürekli Microsoft desteği sağlar
Microsoft Dynamics, Microsoft müşterilerini her zaman desteklemek için verilmiş bir sözün tam güvencesi ve desteği altındadır. Sektörde lider olarak kabul edilen ve yıllar boyu birçok sektörel ödül kazanan çok çeşitli destek ve servis seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.
http://www.pargesoft.com/ Microsoft Dynamics AX Çözüm Ortağı
Découvrez Microsoft Dynamics ERP
27 Aralık 2010 Pazartesi
Microsoft Dynamics AX Positioned as a Leader in Magic Quadrant for ERP for Product-Centric Midmarket Companies
Organizations around the world benefit from Microsoft Dynamics ERP solutions:
Microsoft Dynamics NAV
To view the full report, visit http://www.gartner.com/technology/media-products/reprints/microsoft/vol10/article22/article22.html
Product Availability
About the Magic Quadrant
About Microsoft Dynamics
23 Aralık 2010 Perşembe
20 Aralık 2010 Pazartesi
SharePoint 2010 İçerik: Kitleler için Kurumsal İçerik Yönetimi
Avantajlar
Üretkenliği ve Bilgi Değerini Artırın
Microsoft Office ile yakından bağlantılı olan SharePoint 2010 İçerik Yönetimi tanıdık bir kullanıcı deneyimi sağlar. Çalışanlar alışkın oldukları bu sistemi rahatlıkla kullanır. İhtiyaç duydukları bilgileri daha kolay bir şekilde bulurlar ve işlerini baştan sonra yönetebilirler
Uyumluluğu Teşvik Edin ve Riski Azaltın
SharePoint 2010 içerik etiketlemeyi, saklama programları uygulamayı, kayıtları açıklamayı ve yasal yedeklemeler gerçekleştirmeyi kolaylaştırıyor. Bu önlemlerle birlikte uyumluluk ihtiyacını karşılayabilir, bilgilerin arşivlenmesi veya düzenlenmesi sırasında hata riskini azaltabilirsiniz.
Daha Az Sistem, Daha Kolay Entegrasyon
SharePoint 2010 belgeleri, kayıtları, Web içeriğini ve zengin ortam içeriklerini tek bir platformda yöneterek BT maliyetlerini azaltmanıza yardımcı olur. Eski ECM sistemlerine bağlanmak için CMIS, XML ve REST gibi ortak çalışma standartlarını kullanan SharePoint 2010 şirketinizin mevcut yatırımlardan en büyük kazancı elde etmesine de yardımcı olur.
16 Aralık 2010 Perşembe
Microsoft Dynamics AX 2009
13 Aralık 2010 Pazartesi
Sürekli Kişisel Gelişim: Kaizen Felsefesi
Yönetim sistemi olarak bakıldığında farklı uygulamarı da kapsayabilecek olan Kaizen’nin günlük hayat boyutunda, dayandığı temel öğe verimliliktir.
Kaizen sürekli ve küçük gelişimlerle verimliliğin arttırılması amacını taşır. Verimliliği arttırmak için kullanılan yöntemlerden biri tasarruftur. Ya da israfı önlemek. Örneğin, Japonların bisikleti sıklıkla kullandıkları ülkemizde bilinmektedir. Bu alışkanlığın özünde, zamandan ve enerjiden tasarruf yatar. Aynı şekilde özel otomobil ya da otobüsün yerine tren kullanımının çok daha yüksek oranda olmasının sebebi de aynı felsefenin uygulanıyor olmasından kaynaklanmaktadır.
İnsancıllaştırmak
Kaizen için yapabileceğimiz bir başka tanım ‘insancıllaştırmak’ olabilir. Kaizen insana aklını ve fiziksel yeteneklerini daha etkin kullanma yolunu gösterir. Şöyleki insanın doğasında sürekli daha iyi bir dünya içinde yaşama dürtüsü vardır. Hep daha iyi bir yaşam için çabalayıp dururuz. Sanırım bunun yolu da daha etkin bir birey olmaktan geçiyor. Kendimiz için kişisel gelişim hedefleri koyup, uygulamış olabiliriz. Kaizen bu uygulamanın devamlılığını, yani sürekli kişisel gelişimi uygulama yöntemidir. Hergün daha iyiye doğru bir adım atmak…
Plan Yapmak
Organize etmek ya da zamanı daha etkili kullanmak, verimliliği arttırmanın birbaşka yoludur. Eğer bir Japon tanıdığınız varsa, sürekli olarak bir yoğunluk içinde olduklarını bilirsiniz. Bunun sebebi günlük, aylık, yıllık, hatta gelecek yılki kış tatilinde gideceği yer için önceden plan yapan Japonların sayısı az olmasa gerek. Zamanı verimli ve etkili kullanmanın yolu düzenli olarak program yapmaktan geçmektedir.
Doğu tarzı değişim
Kaizen, batılı felsefelerin kökten değişimlerle kısa sürede sonuç elde etme yönteminin tamamen zıttı bir felsefedir. Kaizen, değişime odaklı, küçük adımlarla hayatın her bir noktasını sürekli olarak geliştirme esasına dayanır. Kaizen öğrenmeye odaklı bir hayat biçimini destekler. Sürekli kişisel gelişimin ve yaşam kalitenizin yükselmesi için üzerinde düşünebileceğiz uygulama alanlarına bir kaç örnek verebiliriz;
•üretim kaliteniz (örnekler, öğrenci için ödev ve projeler, ebeveyn için çocuğunuz)
•düşüncelerinizin kalitesi
•ilişkilerinizin kalitesi
Kaizen her kültüre uygulanabilir
“Kaizen felsefesinin başarısı, uygulama alanı Japon Kültürüne has bir yöntem olmaması, dolayısıyla farklı kültürlerde de rahatlıkla uygulanabilmesidir.”
Masaaki İmai, Kaizen Enstitüsü Kurucusu
Kaizen ini nasıl uygularım diyorsanız, bir kaç öneri;
•Sevmek: Sevmediğiniz alışkanlıklarınızı seveceğiniz alışkanlıklarla değiştirmeyi deneyebilir, ya da sevmediğin fakat size yararlı olacağını düşündüğünüz şeyleri denemeye, ya da sevmeye çalışabilirsiniz.
•Plan Yapmak: Eğer bugüne kadar yapmadıysanız, küçük çaplı plan yaparak zamanınızı daha etkin kullanmaya başlayabilirsiniz.
•Öğrenmek: Özellikle ilgi alanınızda yeni şeyler öğrenerek sürdürülebilir sürekli kişisel gelişimi uygulayabilirsiniz.
http://www.japonya.org/ web sitesinden alıntıdır
http://www.pargesoft.com/
3 Aralık 2010 Cuma
Daha Yakından Microsoft Dynamics NAV
İş hayatının zorluklarını, yaratıcı ve tanıdık bir çözümle güçlendireceğiniz çalışanlarınız ile, taklit edilemez başarılara çevirin.
“Microsoft Dynamics NAV’ı farklı ihtiyaçlarınıza göre uyarlamanız mümkün. Microsoft Dynamics NAV’ı sadece mağazacılık ve üretim işinde değil diğer işlerimizde de kullanabileceğimizi gördük. Farklı seçenekleri incelediğimizde ise, iş süreçlerimiz ile ilgili görmek istediğim tüm bilgileri tek bir sayfa üzerinde sunan en iyi program Microsoft Dynamics NAV oldu.”Deha Orhan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı TEN ÇAMAŞIR
İş dünyasının giderek artan taleplerine hızlı cevap vermek için güçlü bir alt yapıya sahip olun
Küresel Rekabet. Artan Müşteri Talepleri. Dinamik Ticari İlişkiler. Karmaşık Düzenlemeler. Çalışanlarınızı doğru araçlar ile donatırsanız, bu zorlukları yalnızca firmanızın sahip olduğu rekabetçi avantajlara çevirebilirsiniz.
Çalışanlarınız Microsoft Dynamics NAV ile başarıyı yakalayabilirler. Microsoft Dynamics NAV uyarlanabilir ve kolay entegre edilir alt yapısı ile iş süreçlerinizi daha etkin düzenleyebilir, istediğiniz bilgileri daha hızlı ve güvenilir raporlar ile ulaşabilir, müşteri, tedarikçi ve çalışanlarınızı aynı platformda buluşturabilirsiniz. Microsoft Dynamics NAV tarafından çalışanlarınıza sunulan benzersiz kullanıcı deneyimi ile daha verimli olmalarını, daha doğru ve hızlı kararlar almalarını, böylece değişen piyasa taleplerine daha kolay uyum göstermelerini sağlayabilirsiniz.
Microsoft Dynamics NAV kullanmakta olduğunuz mevcut sistemlerle kolaylıkla entegre olur ve çalışanlarınızın alışık olduğu çalışma düzenine uyum sağlar. Firmanızı ve çalışanlarınızı yazılıma uymaya değil, yazılımı size uyarlamayı amaç edinmiştir. Size ek geliştirme yapma ve firmanız büyüdükçe sisteminizi büyütebilme olanağı sunar. Microsoft Dynamics NAV zaten kullanmakta olduğunuz diğer Microsoft ürünleri ve teknolojilerine benzer şekilde çalışır, böylelikle çalışanlarınızın eğitim ve adaptasyon süreci çok daha az maliyetli ve kısa sürede gerçekleşir. Bu sayede yapmış olduğunuz yatırım çok kısa sürede size kazanç olarak geri döner.
Çalışanlarınızı işlerine odaklanacakları ve ihtiyaç duydukları çevikliğe eriştirebilecek araçlar vererek, işinizi büyütün.
Bilgi sisteminizden maksimum faydayı sağlayın
Microsoft Dynamics NAV tüm iş süreci ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde geliştirilmiştir.
Finans Yönetimi
Tüm bilgi sisteminin ana iskeleti olan muhasebe ve finans süreçlerinde, Microsoft Dynamics NAV tüm işlemlerinizi kolaylıkla kayıt edebilmeniz, izlemeniz ve farklı boyutlardan inceleyebilmeniz için gerekli araçları sunar. Diğer modüllerden gelen bilgiler ile, genel muhasebe, alacaklar muhasebesi, borçlar muhasebesi, stok, sabit kıymetler, nakit yönetimi, banka işlemleri ve mutabakat işlemlerinizi yönetebilirsiniz. Çoklu para birimi, çoklu yerleşim ve çoklu şirket ihtiyaçlarınıza da cevap vererek, tüm muhasebe işlemleriniz için tek bir çözüm sunar.
Üretim
Microsoft Dynamics NAV üretim süreçlerinizi yönetmek için gerekli tüm araçları içinde barındırır. Üretim süreçleriniz etkin ve verimli yönetebilmeniz için, ürün ağaçları, rota, üretim emri, tedarik ve kapasite planlarını oluşturmanızı sağlar. Ürün tasarımından tedariğe, kapasite planlamasından atölye yönetimine kadar tüm üretim süreçlerinizi destekler.
Tedarik Zinciri Yönetimi
Satınalma, satış ve sevkiyat süreçlerinizi Microsoft Dynamics NAV üzerinde toplayarak, iş süreçlerinizi hızlı ve sorunsuz yönetme fırsatı yakalayın. Rekabetçi ve düşük kar marjları ile çalışan sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayan ve kendi tarzınızı yansıtabileceğiniz iş süreçlerini tasarlayın. Müşterilerinizin ihtiyaçlarına daha hızlı cevap vererek size olan sadakatlarını arttırın. Artan yönetim kabiliyetiniz ile yeni pazarlara ve iş ortaklarına ulaşın. Stok yönetimi, talep tahmini ve sipariş karşılama süreçlerinizi iyileştirip, kontrol altına alarak karlılığınızı arttırın.
İş Zekası ve Raporlama
Firmanızın her seviyesinde karar alma sürecini destekleyecek gelişmiş raporlama, analiz ve bütçeleme çözümleri ile daha doğru ve hızlı kararlar alabilirsiniz. Her an ve istediğiniz yerden sizin için önemli bilgilere ulaşarak, konsolide raporları inceleyebilir, bütçe ve fiili karşılaştırmalarını yapabilir, eğilim(trend) analizleri gerçekleştirebilirsiniz. Tüm iş süreçlerinizi, başka sisteme ihtiyaç duymadan, Microsoft Dynamics NAV üzerine toplamanız size tahmin edemeyeceğiniz değerde bilgilere ulaşmanızı sağlayacaktır. Kendi firmanız hakkındaki içgörünüzü arttırarak, gerçek potansiyelinizi keşfedin.
Müşteri İlişkileri Yönetimi
Müşteri İlişkileri Yönetimi ile satış, müşteri hizmetleri, servis ve pazarlama uzmanlarınızın günlük uğraşlarının pek çoğunu otomatize edebilirsiniz. Müşteri ve geçmiş satış bilgilerine rahatlıkla ulaşabilir; pazarlama kampanyaları hazırlayıp, hemen devreye alabilirsiniz. Müşterilerinizin sizinle gerçekleştirdiği işlem hacmini sürekli kontrol eder, eğilim analizleri yapabilirsiniz. Servis operasyonlarınızı daha karlı hale getirecek şekilde düzenleyebilirsiniz. Servis anlaşmaları yapıp, bu anlaşmalara uygun kaynak çizelgelemesi ve planlaması yapabilirsiniz. Servis için gerekli kaynak ve malzemeleri daha doğru planlayarak maliyetleriniz denetim altına alabilirsiniz. Microsoft Office Outlook® ile çift yönlü bilgi alış verişi sağlayarak, sürekli hareket halindeki satış ve servis ekibinize takvimlerini ve üzerlerine atanan işleri her an takip edebilme şansı verirsiniz. Böylece Microsoft Dynamics NAV satış ekibinizin hiçbir engel tanımadan çalışmalarını sağlar.
Birlikte Çalışma Alanları
Çalışanlarınızın bilgiyi, iş süreçlerini ve uygulamalarını aynı platforma taşımalarını sağlayarak daha etkin çalışmalarını sağlayın. Çalışanlarınızın, çalışma grupları kurmalarını, birbirleri ve diğer ekipler ile bilgi paylaşmalarını, belli konuları kendi aralarında tartışmalarını ve karara bağlamalarını sağlamak için
Microsoft Windows® SharePoint® Services uygulamalarını da kullanabilirsiniz. Microsoft Dynamics NAV ile entegre çalışan Microsoft Windows® SharePoint® Services, belge yönetimi ve iş akışlarını üstüne alarak aynı platformda komple çözüm sunar.
Uyarlama ve Geliştirme
Microsoft Dynamics NAV, iş süreçlerinize ve çalışma alışkanlıklarınıza uyum sağlamak için gerekli geliştirme araçlarını içinde barındrır. Üst düzey yetkinlik gerektirmeyecek kolaylıkta olan bu araçlar, mevcut sistem yönetici ve programcılarınız ile, sizin için gerekli uyarlama ve ek geliştirmeleri yapmanızı sağlar. Mevcut fonsiyonaliteyi kolaylıkla kendi iş yapış biçiminize uygun hale getirebilir, ek fonksiyonlar yazabilirsiniz. Bunlara ek olarak Geliştirmeciler tarafından kullanılan sektör standardı haline gelmiş tüm araçları kullanabilirsiniz. Gelişen teknolojiyi takip ederek, sadece şu an için değil, önümüzdeki yıllarda da en son ve en yaygın teknolojiyi kullanma şansı yakalarsınız.
İnsan Kaynakları Yönetimi
Çalışanlarınız hakkında gerekli tüm bilgileri düzenlemenizi ve saklamanızı saklayarak, firmanız için en önemli kaynak olan İnsan Kaynaklarını doğru yönetmenizi sağlar. Çalışan kayıtlarına istediğiniz bilgi ve dosyaları ekleyebilir, personel devam takibini gerçekleştirebilir ve çalışanlarınız hakkında istediğiniz bilgileri içeren raporlar ile en önemli yatırımınız olan insan kaynklarını etkin olarak yönetebilirsiniz.
Proje Yönetimi
Uzun dönemli projelerinizi ve bu proje içinde yapılan tüm kaynak tahsis ve kullanımlarını etkin olarak yönetebilmenizi sağlayacak fonksiyonalite Proje Yönetimi modülü ile desteklenir. Proje bütçelerini oluşturma, projelere istinaden kaynak ve malzeme kullanımını kaydetme, gelir getiren projelerde otomatik faturalama özellikleri ile projelerinizi, daha az emekle yönetebilirsiniz. Proje maliyetleri, kısıtlı kaynakların kapasite kullanımları ve bu kaynakların uygun oldukları dönemler sistem üzerinden takip edilebilir.Projelerinizi etkin olarak yönetmenizi sağlayacak tüm bilgilere ulaşarak, projelerinizin zamanında ve planlanan bütçe içinde gerçekleşmesi sağlanır.
"Bir projenin maliyetini etkileyen unsurlar bizim için çok önemli. Microsoft Dynamics NAV, bize projenin net karlılığını gösteriyor. Biz de buna göre projeye nasıl devam etmeliyiz konusunda çok daha doğru kararlar alabiliyoruz."
Erhan Feridun Management Center Türkiye FİNANS KOORDİNATÖRÜ
http://www.pargesoft.com/ Microsoft Dynamics NAV Çözüm Ortağı
CRM: xRM Buzdağının Zirvesi
Etkili bir CRM sadece satış ve pazarlamayla ilgili olmalıdır. Söz konusu şirket uygulamalarını da geliştiren bir platform olmalıdır. Söz konusu şirket uygulamaları, gerçek dünyadaki hedeflerde bilgiyi ve süreçleri yöneten ve izleyen uygulamalardır.
Hedef bir müşteri olabilir, ancak aynı zamanda bir bağış, yapı ya da kira için potansiyel bir aday da olabilir. Anahtar soru şudur: ‘Bununla ilgili bilgi ve aktiviteleri izlemem gerekiyor mu?’ Yanıt ‘evet’ ise; ‘x’in ‘tedarikçiyi’, ‘kanalı’, ‘ortağı’ ya da başka bir terimi temsil ettiği xRM’yi düşünüyor olmalısınız. İnteraktif pazarlama ve teknoloji danışmanlığı Ascentium Corporation geçtiğimiz günlerde bir tanıtım yazısı yayınladı. Bu yazı, bir xRM platformu olarak en sık kullanılan CRM çözümü Microsoft Dynamics CRM’yi inceliyordu.
Microsoft Dynamics CRM’nin bir buzdağı olduğunu düşünün. Gördüğünüz kısım; CRM ygulamasının kendisi. Suyun üzerindeki bölümü buzdağının gerçek boyutunun sadece beşte birini oluşturuyor. Microsoft Dynamics CRM’nin gücünün ve potansiyelinin %80’i görünen yüzeyin altında – platform katında ve uygulama taslağında. Bir platform olarak oluşturulduğu için Microsoft Dynamics CRM’nin üst veriye dayalı olması gerekiyor. Sistemin uygulama bölümü satış, pazarlama ve servis modülü içerirken; temelini oluşturan veri tabanı ise her birinin belirli özellikleri ve ilişkileri olduğu bir dizi girişi kapsar. Uygulamada adına ‘fırsat’ denilen ve potansiyel satış olanaklarını izlemek için kullanılan şey ‘teklif’ olabilir, teklifleri izlemek ve hibe başvurularını yönetmek için kullanılabilir. ‘Bağlantı’ ise; sağlık ve insan hizmetleri sisteminde bir hasta olabilir. Platform, bu girişlerin isimlerini değiştirmenize olanak tanır.
Microsoft Dynamics CRM’nin izlediği insanlar; müşterilerden ziyade şirketinizdeki çalışanlar olabilir. Ya da kamu sektörü teşkilatınıza gelen vatandaşlar olabilir. Ya da hastalar, doktorlar ve personelden oluşan bir kombinasyon da olabilir. Fark etmez. Hepsi de ilişkileri olan ve etrafında izlenen eylemler olan insanlar.
Becerikli kurum
Bir platform seçmek sadece bugünün sorunlarını çözmekle ilgili bir şey değildir; geleceğe de yatırım yapmaktadır Seçtiğiniz platformu zaman zaman yanınızda taşıyacaksınız, bu nedenle şirketinizi oluşturacağınız sağlam bir yapı hazırlamanız gerekiyor; bunlardan birisi şirketteki değişimleri takip edebilmesidir. Bu günlerde şirketlerin değişimleri takip etmesi ve ayak uydurması oldukça önemli bir konu haline geldi. Bu nedenle şirketler yeni bir faaliyet alanı geliştirmek için yıllarca zaman harcamak istemiyorlar.
Microsoft CRM platformunun tahmin edilemeyen avantajlarından bir diğeri de yeniden kullanıma olanak tanımasıdır. Bir uygulamada kullandığınız kod yeniden kullanılabilir ya da başka bir amaçla kullanılmak üzere değiştirilebilir, böylece en son uygulamalarınızın gereksinimlerini karşılayabilir. Yakında yeni uygulamalar için kullanabileceğiniz kodlar ve araçlar koleksiyonuna sahip olacaksınız. Şirket uygulamalarınızın tamamının aynı verileri yeniden kullandığından söz etmiyoruz bile.
Ten Çamaşır iş süreçlerinde verimliliği Microsoft Dynamics NAV ile yakaladı.
Durum
1956 yılında Atilla Orhan tarafından kurulan Ten Çamaşır; bay ve bayan iç giyim, mayo, tekstil, kumaş ve aksesuvarları konularında faaliyet gösteriyor. Alanında sektör lideri olan Ten Çamaşır, bilgi birikimi ve ödün vermeyen kalitesi ile Türk ekonomisinin değişken konjonktüründe ismini her zaman popüler ve saygın bir marka olarak korudu, ölçülebilir değerlerinde ise her dönem büyüme kaydetti.
Her biri konusunda eğitilmiş ve deneyimli, yaklaşık 450 çalışanı olan Ten Çamaşır’ın yönetim, tekstil, aksesuvar ve konfeksiyon merkez birimleri, 7000 m2’lik kapalı alana sahip İstanbul Yenibosna tesisinde yer alıyor. Konfeksiyon imalatı ayrıca 3500 m2’lik Bursa İnegöl ve 7000 m2’lik Kırklareli ve 5500 m2’lik İstanbul Altınşehir tesislerinde sürdürülüyor. Bazı ürünlerinin üretimini yurtdışına outsource eden firma, bu ürünlerinin kalite kontrolünü ise kendi tesislerinde gerçekleştiriyor.
Halen 7 farklı noktada kendisine ait satış mağazaları bulunan Ten, ayrıca İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Samsun Bölge Müdürlükleri kanalı ile Türkiye’nin farklı yerlerinde bulunan 2500 perakende müşterisine hizmet veriyor. Dünyanın sayılı markalarına üretim yapan firma, Amerika, İtalya, Yunanistan, İspanya, Hollanda, Polonya, Belçika, İsrail ve Arap Yarımadası
ülkelerine ihracat yapıyor.
Ten Çamaşır’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deha Orhan şöyle diyor: “Bu sektörde en önemli kriter pazara uyum, yani beğenilen malı üretebilmek, müşterinin tercihlerini önceden tahmin edip ona göre üretim yapabilmek. Fiyat bu kriterlerin önüne geçemiyor. Elbette pazara uygun ürünü optimum fiyatla satmamız gerekiyor, ancak müşteriyi iyi takip etmek birinci kural. ” Üretim ve yatırımlarında entegrasyona yönelen ve yüksek teknolojili üretim sistemleri kullanan Ten Çamaşır, bilişim teknolojilerinden de uzun süredir yararlanan bir firma.
İpliği hammadde olarak satın alan Ten Çamaşır, ipliğin dokunması, boyahaneye gönderilmesi, kumaş haline getirilerek kesimhanede kesilmesi, atölyelere dağıtılarak dikilmesi, aksesuvarlarla birleştirilmesi, üretilen malların depolanması, depodan bölge müdürlüklerine veya yurtdışına sevk edilmesi, pazarlanması, mağazacılık operasyonlarının ve satışların takip edilmesi gibi iş süreçlerinde bir ERP çözümüne ihtiyaç duyuyor.
Bu iş süreçlerinde daha önce kullandığı yazılım çözümüyle 8 yıl boyunca çalışan Ten Çamaşır, bu yazılımın yeterince esnek olmaması ve zaman içinde gelişen yeni ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle yeni bir ERP çözümü arayışına girdi.
Çözüm
Piyasadaki çözümleri inceleyerek işe başlayan Ten Çamaşır, özellikle satın alacakları çözümün geliştirilebilir ve değişikliklere adapte edilebilir olmasına önem veriyordu. Deha Orhan bu konuda şunları söylüyor: “Yarın neye ihtiyacımız olacağını bugünden söylemek mümkün değil, çünkü değişiyor. Ürünleriniz değişiyor, müşteri profiliniz değişiyor, müşterilerin istekleri değişiyor, firmanın üretim potansiyeli, şekli, bant yapısı, tekstil ve kumaş cinsleri, aksesuvarları değişiyor. Her şey değişirken bugün alınan bir program yarın eskimiş olabiliyor. Bu yüzden alacağımız programın bütün bu değişikliklere izin vermesi gerekiyordu.”
Microsoft Dynamics NAV Danışman firması ile birlikte mevcut çözümleri değerlendiren firma, Microsoft Dynamics NAV’ın (eski adıyla Microsoft Navision) ihtiyaçlarına en iyi cevap verecek çözüm olacağını belirledi. Deha Orhan şöyle devam ediyor: “Destek aldığınız firma güçlüyse ve yeterli birikime sahipse Microsoft Dynamics NAV’ı farklı ihtiyaçlarınıza göre uyarlamanız mümkün. Bizim Ten Çamaşırları dışında da faaliyet gösterdiğimiz alanlar var. Örneğin bir öğrenci yurdu açtık; bu yurt için geliştireceğimiz kart sistemine de cevap verecek bir çözüm olmalıydı. Bugün işletmeye verdiğimiz bir hastane işimiz vardı; ERP çözümümüz bize orada da yardımcı olmalıydı. Mağazacılıkta çok farklı işler yapmaya başlamıştık; bu çözüm burada da devreye girmeliydi. Bu nedenlerle Microsoft Dynamics NAV’da karar kıldık.” Ten Çamaşır, Microsoft çözüm ortağı ile birlikte Microsoft Dynamics NAV’ı tüm iş süreçlerinde kullanacak şekilde uyarladı. Şirket veritabanı olarak Microsoft SQL kullanırken, şirketin Bilgi İşlem Müdürü Ümit Görür şöyle diyor: “Veritabanını Microsoft SQL üzerinde koşturuyoruz.
Microsoft Dynamics NAV’ı farklı ihtiyaçlarınıza göre uyarlamanız mümkün. Microsoft Dynamics NAV’ı sadece mağazacılık ve üretim işinde değil diğer işlerimizde de kullanabileceğimizi gördük. Farklı seçenekleri incelediğimizde ise, iş süreçlerimiz ile ilgili görmek istediğim tüm bilgileri tek bir sayfa üzerinde sunan en iyi program Microsoft Dynamics NAV oldu.
Deha Orhan
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Ten Çamaşır
İkisi de Microsoft ürünü olduğu için birbirleriyle tam uyumlu, bir sorun yaşamıyoruz. Sunucu ve terminal işletim sistemlerine kadar tam anlamıyla bir Microsoft platformumuz var.” Ten Çamaşır mağazacılıkta Microsoft Dynamics NAV’ı POS makineleriyle entegre bir şekilde kullanırken, satış ve pazarlama ayağında da bu çözümden yararlanıyor.
Firmanın Türkiye çapına dağılmış 15 plasiyeri laptop bilgisayarları ile sipariş alıyor. Plasiyerler kendi kullanıcı adı ve şifresiyle Microsoft Dynamics NAV’a bağlanarak, müşteriye bir ürünün resimlerini ve alternatiflerini gösterebiliyor. Böylece müşteri renk, beden ayrımı yaparak, kendi limiti dahilinde alışverişini yapabiliyor. Bu şekilde alınan sipariş doğrudan depoya iletiliyor, depo tarafından hazırlanıp müşteriye sevk ediliyor. Müşterinin istediği bir ürünün istenen renginden veya bedeninden depoda yeterince yoksa, sistem otomatik olarak bir alternatif sunuyor.
Yapılan alışveriş Microsoft Dynamics NAV’da tutulan müşteri limitinden düşülürken, aynı zamanda anlık olarak depoya iletiliyor, depodan da anlık olarak sevk edilebiliyor. Ten Çamaşır’ın plasiyerleri GPRS ile Web üzerinden Microsoft Dynamics NAV’a bağlanırken, mağazaları da “remote desktop” özelliği ile programa bağlanıyorlar. Aynı şekilde Ten Çamaşır’ın toptan mal alan bazı müşterileri, kendilerine verilen erişim izniyle bütün carileri hesaplarını Web üzerinden takip edip ödemelerini yapabiliyorlar; böylece Ten Çamaşır plasiyerlerinin bu müşterilerin bulunduğu yere kadar gitmesine gerek kalmıyor.
Ümit Görür şöyle devam ediyor: “Plasiyerlerimizin aldıkları siparişler ve katalog örnekleri Microsoft Dynamics NAV’dan gelerek Web ayağında görüntüleniyor. Mağazalar ve toptan mal alan müşterilerimiz ise kendi bilgisayarlarından sitemize bağlandıklarında, ASP .net ile geliştirdiğimiz, Microsoft Dynamics NAV’a entegre Web çözümümüzle karşılanıyor.
Müşterilerimizin cep telefonlarına, faturaları kesildiği anda, Microsoft Dynamics NAV’dan okutulan bilgi ile anında SMS göndererek fatura bilgilerini iletiyoruz. Bu çözüm de Microsoft Dynamics NAV’a entegre. Raporlama yazılımı olarak ise bir Microsoft çözüm ortağı tarafından geliştirilmiş olan Targit çözümünü kullanıyoruz.”
Ten Çamaşır’da yürütülen ERP projesi, Türkiye’de Microsoft Dynamics NAV 3.7 sürümü ile gerçekleştirilen ilk proje. Şirket, Dynamics NAV’ı tüm ihtiyaçlarına göre uyarlamak üzere danışman firma ile birlikte çalışarak geliştirme çalışmalarını yürütmüş. Ümit Görür, üretimlerinde herhangi bir değişiklik olduğunda Microsoft Dynamics NAV’a gerekli tanımlamaları yaparak bu değişiklikleri yansıttıklarını ve tüm işlerini, başka bir çözüme gerek kalmadan Microsoft Dynamics NAV üzerinde yürütebildiklerini vurguluyor.
Yararlar
Ten Çamaşır, bu projeyle iş süreçlerini çok daha verimli bir şekilde yönetirken, Microsoft Dynamics NAV şirkete kullanım ve yönetim kolaylığı, müşteri memnuniyeti, maliyetlerin daha etkin kontrolü, geleceğe dönük kararların daha sağlıklı alınması, entegrasyon kolaylığı sunan tek bir entegre ticari çözümle bütün iş süreçlerinin yönetilmesi gibi çeşitli avantajlar sağladı. Kullanım Kolaylığı Ten Çamaşır’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deha Orhan, şirketin başına geldiğinden beri olması gerektiğini düşündüğü ve kendilerine sunumu yapılan diğer ürünlerde bulunmayan özellikleri Microsoft Dynamics NAV’ın barındırdığını söylüyor: “İş süreçlerimiz ile ilgili görmek istediğim tüm bilgileri tek bir sayfa üzerinde sunan en iyi program Microsoft Dynamics NAV oldu.”
Deha Orhan, Microsoft Dynamics NAV’ın en beğendikleri özelliklerden birinin ise kullanım kolaylığı olduğunu vurguluyor: “Bilgi işlem veya muhasebe departmanındaki kullanıcılarımız bilgisayar kullanmayı iyi bilse de, üretimdeki tüm elemanlarımızdan veya plasiyerlerimizden bilgisayar uzmanı olmalarını bekleyemeyiz. Bazılarına cep telefonuyla mesaj göndermek bile karmaşık gelebilir. Üretim ve konfeksiyondaki elemanlarımızın veya plasiyerlerimizin yanına bilgisayardan anlayan başka birisini vermemiz de söz konusu olmadığına göre, alacağımız programın herkesin kullanabileceği kadar kolay olması gerekiyordu. Microsoft Dynamics NAV bize bunu sağladı.”
Ümit Görür ise en temel seviyede bilgisayar bilgisi olan ve sık sık Bilgi İşlem departmanından destek alması gereken kullanıcılara bile Microsoft Dynamics NAV’ı kullandırmayı başardıklarını belirtiyor. Danışman firma ve Ten Çamaşır birlikte çalışarak plasiyerlerin kullandıkları ekranları büyük ölçüde sadeleştirmişler. Plasiyer ekranda müşteriyi seçtikten sonra ekrana gelen seçenekleri adım adım izleyerek marka, model, renk ve beden seçimi yapabiliyor. Sistem kullanıcıyı yönlendirdiği için herhangi bir adımda hata yapma ihtimali kalmıyor.
İş Süreçlerinin Verimli Yönetimi Microsoft Dynamics NAV, Ten Çamaşır’da iş süreçlerinin daha verimli yönetilmesini sağlarken, yönetimin karar alma mekanizmasını daha hızlı işletebilmesini sağlayan özellikleriyle de beğenildi. Ümit Görür şöyle diyor: “Eskiden üst yönetim bir müşterinin belli bir tarih itibariyle dökümlerini istediğinde, çok yoğun bir çalışma başlıyordu. Bu çalışma, zamana, müşterinin yaptığı işe ve hatalar olup olmadığına bağlı olarak çok uzun sürebiliyordu. Bu yüzden bu tür raporları haftalar öncesinden istemek gerekiyordu. Şimdi Microsoft Dynamics NAV ile başından çok sağlam bir sistem kurduğumuz için, istenen bir rapor 10 dakika içinde yöneticinin masasına ulaştırılabiliyor.”
Deha Orhan ise şunları ekliyor: “İstediğimiz raporlar sadece bir müşterimizin dökümünden ibaret değil; örneğin bir ürünün belirli bir renginden en çok hangi ay sattığımı görmek istediğimde, bununla ilgili rapor anında bana iletilebiliyor.”
Microsoft Dynamics NAV, Ten Çamaşır’ın performansını hem ürün hem müşteri bazında izleyebilmesine olanak tanıyor. Bu özellik şirketin karar alma mekanizmasının çok daha sağlıklı işlemesine yardımcı olurken piyasadaki değişikliklere daha hızlı tepki vermesini de sağlıyor.
Eskiden üst yönetim bir müşterinin belli bir tarih aralığında dökümlerini istediğinde, bu çalışma, zamana, müşterinin yaptığı işe ve hatalar olup olmadığına bağlı olarak çok uzun sürebiliyordu. Şimdi Microsoft Dynamics NAV ile başından çok sağlam bir sistem kurduğumuz için istenen bir rapor 10 dakika içinde yöneticinin masasına ulaştırılabiliyor.
Ümit Görür
Bilgi işlem Müdürü
Ten Çamaşı
Entegrasyon Kolaylığı Ten Çamaşır kurumsal zeka çözümü olarak, Microsoft’un yurtdışındaki çözüm ortaklarından biri tarafından geliştirilen Targit’i kullanıyor. Bu çözümün Microsoft Dynamics NAV ile tam entegre çalışması, şirketin yöneticilerinin daha sağlıklı iş kararları alabilmesine yardımcı oluyor. Deha Orhan, bu sayede ürün müdürlerinin farklı ürünlerin satış başarısını anında takip ederek piyasaya hızlı tepki verebildiklerini belirtiyor: “Bu sektörde piyasa şartları her geçen yıl daha da zorlaşıyor; cironuz ve satış hedefleriniz düşerken maliyetleriniz yükseliyor. Maliyetlerinizi ancak belirli bir seviyeye kadar düşürebilirsiniz. Bu durumda tek çözüm, müşterilerin isteklerini doğru anlayıp doğru ürünü üretmek; sürekli yenilikler yaparak alternatif ürünler sunmak. Bu piyasada sadece iki lider firma var; diğerleri bir çıkış yaşasalar bile ardından inişe geçiyor ve yok oluyorlar. Bu işte tecrübe ve doğru soruları sormak çok önemli. Biz bu tecrübeye sahibiz; ancak artık Microsoft Dynamics NAV ile birlikte elimizde çok farklı boyutlarda sorular sorduğumuzda hızlı bir biçimde cevabını alabileceğimiz bir platform var.”
Artan Müşteri Memnuniyeti Microsoft Dynamics NAV, Ten Çamaşır’ın doğru bilgiye hızlı bir biçimde ulaşmasını sağlarken, bu avantaj müşteri memnuniyetine de yansıyor.
Ümit Görür şöyle diyor: “Müşteriye güncel ve doğru bilgiyle gidilmediğinde, müşterinin depoda yetersiz sayıda olan veya üretimi devam etmeyen bir ürünü sipariş etmesi, ardından müşteri memnuniyetsizliğine yol açıyor. Artık plasiyerlerimiz anında depodaki ve üretimdeki ürünleri takip ederek müşteriyi doğru şekilde bilgilendirebiliyorlar.”
Deha Orhan ise bu bilginin satış fırsatlarını kaçırmamak anlamına geldiğini de ekliyor: “Müşterinin 100 adet istediği bir üründen depoda 80 adet varsa ve plasiyer bunu bilmiyorsa hem daha sonra müşteriye eksik mal teslim edip müşteri memnuniyetsizliği yaratmış olursunuz hem de 20 adetlik bir satış fırsatını kaçırırsınız. Artık plasiyerlerimiz depoda eksik olan ürünü anında görüp müşteriye alternatif bir ürün önerebiliyor.Böylece müşteriyi daha iyi kontrol altında tutabiliyoruz.”
Uyumlu Bir İşbirliği
Ten Çamaşır yetkilileri bu projenin başarısını uyumlu bir işbirliğine borçlu olduğunu belirtiyorlar. Ten Çamaşır’ın üst düzey yönetimi projeye inanarak tam destek verirken, dünyanın sayılı Microsoft Dynamics NAV programcı ve danışmanlarına sahip olan Dynamics İş Ortağı şirketin tüm ihtiyaçlarına hızlı ve doğru bir biçimde cevap verme ilkesiyle hareket etmiş. Deha Orhan, bu uyumlu işbirliği Microsoft Dynamics NAV gibi tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek özelliklere ve esnekliğe sahip bir ürünle birleştiğinde başarıyı yakaladıklarını söylüyor: “Bugüne kadar BT sistemlerine yaptığımız yatırımın karşılığını ilk kez alıyoruz diyebilirim. Bu işte en önemli olan şey de bu.”
Çözüme Genel Bakış
Müşteri Profili
1956 yılında kurulan Ten Çamaşır, bay ve bayan iç giyim, mayo, tekstil, kumaş ve aksesuvar alanında faaliyet gösteren, sektör lideri bir firmadır. Yaklaşık 450 çalışana sahip bulunan şirketin İstanbul, Bursa ve Kırklareli’de üretim tesisleri bulunmaktadır
Ticari Durum
İş süreçlerinde kullandığı yazılım çözümüyle 8 yıl boyunca çalışan Ten Çamaşır, bu yazılımın yeterince esnek olmaması ve zaman içinde gelişen yeni ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle yeni bir ERP çözümü arayışına girdi.
Çözüm
Piyasadaki farklı çözümleri inceleyen Ten Çamaşır, danışman firması ile birlikte ihtiyaç duydukları tüm özellikleri sunan ve özel isteklerine cevap verecek esneklikteki tek çözümün Microsoft Dynamics NAV olduğuna karar verdi.
Yararlar
• İş süreçleri daha verimli yönetilerek şirketin piyasadaki değişikliklere daha hızlı tepki vermesi sağlandı.
• Microsoft Dynamics NAV’ın kullanım kolaylığı, şirketteki her seviye kullanıcının programa kolay adapte olmasını sağladı.
• Şirketin plasiyerleri güncel ve doğru bilgiyle çalıştığı için müşteri memnuniyeti arttı ve satış fırsatlarının kaçırılmaması sağlandı.
• Üst yönetimin istediği detay raporlar anında sunulabilir hale geldi.
• Şirketin kurumsal zeka uygulamasıyla tam entegrasyon halinde çalışan Microsoft Dynamics NAV, üst düzey yöneticilerin kritik kararları daha sağlıklı şekilde almasını kolaylaştırdı.
Yazılımlar ve Hizmetler
• Microsoft Dynamics NAV
• Microsoft ASP.net
• Microsoft SQL Server 2000
Microsoft Dynamics ERP’yi Tanımlamak -
Microsoft Dynamics ERP – herkesin kullanabileceği şirket yazılımı
Herkes için akıllı bir şirket çözümü
Şirketlerin başarısı daima karar verme süreçleri için zamanında ve hatasız bilgi erişimine dayanır. Daha sonra dijital devrim baş gösterir; şirket bilgilerinin hacmini ve karmaşasını artırır, hız artışı ve rekabetçi avantajı elde tutma becerisi gerektirir.
Pek çok şirket için bilgi savaşının kazanılması, başarı ve başarısızlık arasındaki farktan ortaya çıkmıştır. Bu savaşın tam ortasında, kağıt ya da kılavuz bazlı süreçlerden; yeni bir dinamizm ve rekabetçi yanı ekleyen dijital ve otomatikleştirilmiş süreçlere geçiş vardır. Tecrübelerimize dayanarak söyleyebiliriz ki, bu zorluğun üstesinden gelmek; yurtiçinde ya da birçok ülkede iş yapan şirketler ve başarısı belirgin sonuçlara dayanan şirketler için çok önemlidir.
Microsoft Dynamics’in yaptığı şey de aslında bu: karmaşık olanı basitleştirmek. Güvenli ve zamanında karar vermenizi sağlamak için şirket bilgilerini sizin ve şirket çalışanlarınızın anlayacağı bir formatta, net ve şeffaf bir şekilde sunmak.
Geniş Dynamics Ailesi
Microsoft Dynamics, şirketinizi daha güçlü, daha etkili ve daha karlı yapmanızı sağlayan bir dizi şirket yazılım ürününü tanımlamak için kullanılan marka adıdır. Finans, tedarik zinciri ya da müşteri ilişkileri yönetimi olması fark etmez; her türlü şirket ihtiyacını karşılayan ve şirketin başarıya ulaşmasına yardım eden bir Microsoft Dynamics çözümü her zaman vardır.
Microsoft Dynamics çözümleri, şirket çalışanlarını ve şirket süreçlerini bir araya getiren bir teknoloji kullanarak, verimliliği ve etkinliği artırma imkanı oluşturarak şirket süreçlerinizi otomatikleştirir ve düzene koyar. Bu anahtar özellikler, şirketinizi daha iyi gözlemleme imkanı sunarak şirketinizin değişen gereksinimlerini hızlı bir şekilde karşılamanızı sağlar. Bu sayede, Microsoft Dynamics çözümleri ile:
• Finansmanınızın kontrolünü sürdürün ve yüksek etkinlik seviyeleriyle yönetin. Şirket planlaması yapmak için gereksinim duyan herkese, eksiksiz ve güncel mali bilgiler ve raporlar temin edebilirsiniz.
• Rutin ve tekrarlayan fonksiyonları basitleştirin ve otomatikleştirin, böylece çalışanlarınız daha kritik işlere odaklansın.
• Mali ve diğer raporlama gereksinimlerini daha kolay bir şekilde yönetin, şirket içi ve dışı alanlar da dahil.
• Müşterileriniz ve potansiyel müşterilerinizle yakın ilişkilerinizi sürdürün, satış ve pazarlama girişimleri yürütün ve sonuçlarını takip edin. Oluşan müşteri taleplerini önceden belirleyin ve rakiplerinizden önce siz çözüm sunun.
• Tüm tedarik zincirinizi verimli ve hızlı ilerleyen bir akışa bağlayın,
- Hedeflerinize uygun olduklarından emin olmak için tedarikçinizin ve iş ortaklarınızın şirket değerlerini inceleyin.
- İşleri kolaylaştırmak ve diğer şirketleri sizinle iş yapmayı tercih eder hale getirmek için sofistike, iletişimsel, işbirlikçi ve self servis beceriler sunun.
- Müşteri memnuniyetini artırmaya yardım etmek ve giderleri azaltmak için dağıtımdaki etkililiği artırın.
Dynamics Ürün Ailesi
Özel şirket gereksinimlerini karşılayacak bir Microsoft Dynamics ürünü mutlaka vardır.
Microsoft Dynamics® ERP: Microsoft Dynamics® AX ve Microsoft Dynamics® NAV olarak iki ürün ile Türkiye’de temsil edilmektedir. Ana sektörlere odaklanmış iş ortakları ile, sektörlerin tüm ihtiyaçlarını sağlayacak tedarik zinciri, finans ve raporlama çözümlerini içerir.
• Microsoft Dynamics® Retail Management System (RMS):
Farklı perakende gereksinimlerini karşılamak için uyarlanabilir bir eksiksiz satış noktası (POS) çözümü sunar. POS süreçlerini ve mağaza faaliyetlerini otomatikleştirir ve birden çok mağazası olan perakendeciler için merkezi denetim sağlar. Yeni sürümü Microsoft Dynamics POS 2009 adıyla çıkacaktır.
• Microsoft Dynamics® CRM: İlk iletişimden satın almaya ve satış sonrasına ya da servise kadar tüm şirket ilişkilerini netleştirmek ve bunu sürdürmek için gereksinim duyulan araçları ve becerileri sağlayan bir müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) çözümüdür.
Pek çok şirket için kazanmak ile kaybetmek arasındaki ince çizgiyi, bilgiyi nasıl yönettikleri belirliyor.
Şirketinizin başarısı direkt olarak çalışanlarınızın başarısına bağlıdır.
Microsoft Dynamics; çalışanlarınızın önemli şirket kararlarını özgüvenle verebilmesini sağlayan uyarlanabilir şirket yönetim çözümleridir. Microsoft Dynamics; diğer Microsoft ürünlerine benzer ve onun gibi çalışır - uyarlamayı kolaylaştırır ve yeni bir çözüm uygulanmasından doğan riskleri azaltır.
Bu çözümlerin kimler için uygun olduğu, ne yaptıkları ve sizinki gibi bir şirkete ne tür avantajlar sağladıkları hakkında bilgi sahibi olmak için bu dokümanı okumaya devam etmenizi arzu ederiz. Birbirinden değerli başarı hikayelerimizde, müşterilerimizin elde ettikleri faydalar sizler için de farklı bir bakış açısı getirip, yeni ufuklar keşfetmenizi sağlayabilir.
www.pargesoft.com Microsoft Dynamics AX ve NAV ERP Türkiye Çözüm Ortağı.
29 Kasım 2010 Pazartesi
25 Kasım 2010 Perşembe
Les solutions Microsoft Dynamics facilitent les prises de décisions au sein de votre entreprise
Meilleure visibilité de l'entreprise
Les solutions Microsoft Dynamics facilitent les prises de décisions au sein de votre entreprise
Vous devez à tout moment être en mesure de réunir des informations précises sur les performances de votre entreprise, notamment en période de crise. Il est impératif pour votre entreprise que vous puissiez fournir des informations pertinentes aux bonnes personnes et au bon moment. L'idéal est de disposer d'une solution efficace de planification des ressources d'entreprise (ERP) pour accéder aux connaissances et renseignements appropriés.
Êtes-vous en quête d'une solution pouvant atteindre les objectifs essentiels suivants ?
Fournir rapidement à vos employés une visibilité complète sur les données relatives à leur travail.
Permettre aux employés d'effectuer davantage d'analyses ad hoc sans avoir recours au personnel informatique
Permettre aux commerciaux d'établir des prix personnalisés lorsqu'ils sont en déplacement ou chez un client.
Améliorer la satisfaction des clients et réduire les coûts en offrant aux clients et au personnel de terrain des fonctionnalités de commande en ligne et une visibilité permanente sur l'état des commandes.
Fournir un accès en temps réel à un ensemble d'informations précises et améliorer l'efficacité de votre entreprise.
Accéder aux informations stockées sur les ordinateurs des employés ou sur des systèmes non reliés les uns aux autres.
Analyser plus efficacement la rentabilité des projets ou contrats.
Analyser rapidement tous les aspects de votre activité afin de prendre des décisions plus éclairées en cas de risque.
Si votre plan d'activité comprend certains de ces objectifs, Microsoft Dynamics peut vous aider. Microsoft Dynamics offre une suite de solutions fournissant des capacités de veille stratégique élaborées aux entreprises de toute taille, avec des fonctionnalités adaptées à presque tous les secteurs. Quelle que soit votre activité, Microsoft Dynamics peut abattre les cloisons qui séparent les silos de données et fournir les informations stratégiques nécessaires à une prise de décision rapide et efficace aux cadres et employés concernés, qu'ils soient en déplacement, chez un client ou dans les locaux de l'entreprise.
Microsoft Dynamics peut vous fournir les connaissances nécessaires à votre succès. Voici comment :
Informations précises et à jour sur les coûts des produits, les tendances de ventes et les marges bénéficiaires pour une prise de décision éclairée sur les choix financiers et les solutions à mettre en œuvre pour augmenter le chiffre d'affaires et les marges.
Accès aux informations stratégiques sur les ventes actuelles, où qu'elles se trouvent.
Intégration des prévisions relatives aux ventes et au chiffre d'affaires des filiales et acquisitions récentes (même si les données sont stockées sur des systèmes distincts) à des rapports d'entreprise.
Présentation des calendriers de production ou de la disponibilité des ressources à la demande, sans attendre les rapports.
www.pargesoft.com Microsoft Dynamics ERP (AX and NAV) Global Partner
ERP Uygulamalarının Firmalara Faydaları
ERP kullanmayan işletmeler, iş uygulamalarını kağıda dayalı sistemler ile, dağınık, birbirleri ile bağlantılı olmayan yazılımları birleştirerek, yürütmeye çalışmaktadırlar. Bunun sonucu olarak, ellerinde hiçbir zaman genel bilgiler olmadığından yönetimde çok büyük sıkıntıya uğramaktadırlar. Gerekli ve önemli bilgileri elde edebilmek için büyük çaba ve zaman harcamak zorunda kalmaktadırlar. ERP sistemleri, bu farklı uygulama ve işlemleri bir araya getirmek üzere tasarlanmıştır.
ERP çözümleri, işletmelerin iş yapma yöntemlerini, üretim ve hizmet sunum birimlerini devrimci bir biçimde etkilemektedir. ERP bir işletmenin değişik parçalarının entegre edilmesini ve bunlar arasında düzenli ve zamanlı bilgi akışını çok geliştirmiştir.
ERP’nin potansiyel faydaları; fonksiyonel bölümler arası gelişmiş birleşme, ana işletme süreci üzerine vurgu, kanıtlanmış ve güvenilir software ve genel güçlendirilmiş rekabet edilebilirliktir. Bir ERP çözümü ortaya koymada, işletme kendi iş sürecini hızlı bir şekilde endüstrinin standartlarına çıkartabilmektedir. Bunu yaparken ana ERP sağlayıcılarının birleşme deneyimi ve değişim mühendisliği avantajını kullanmaktadır
Uygun bir biçimde uygulanan ERP, satışları ve kârı artırmakta, tüketiciye daha iyi hizmet verilmesine imkan vermekte, tahmin hatalarını azaltmakta, fiyatlandırmayı daha doğru yapmayı sağlamakta, kalite ve performansı arttırmakta, karar verme zamanını ve kalitesini arttırmakta ve daha etkin kaynak ve stok kullanımını sağlamaktadır.
Hewlett-Packard şirketinin üretim süreci organizasyonu genel yöneticisi Don SCHMICKRATH, şirketin ERP uygulaması sayesinde 1991’de 1.000 dolar olan printer fiyatını 1998’de 149 dolara indirmiştir. Performans, ERP’ye geçmeden önce % 65 iken, 1998’de % 94’e yükselmiştir. Envanterin de % 10-30 arasında azaltılabildiğini söylemektedir. Ayrıca HP’nin düz (flat) örgüt yapısını benimsediğini ve akışkan takım yapısı çerçevesinde projeleri gerçekleştirdiğini belirtmektedir.
ERP’nin tedarik zinciri yetenekleri, etkinliği ve verimliliği artırmaktadır. İşlemlerin daha kısa zamanda, daha az enerji ve masrafla yapılmasına imkan sağlamaktadır. Bunların yanında işletmenin kendi dışında ticari ilişkide bulunduğu diğer işletmelerle ve müşterileriyle iletişim kurmasına imkan sağlamaktadır. Örneğin büyük işletmeler müşterilerinin kendi bilgi işlem sistemlerinden istedikleri bilgiye ulaşmalarına imkan sağlamaktadırlar. İşletmelerin hizmetleri ve durumu hakkında güncel bilgiye ulaşılabilmesi de tüketicinin isteklerinin daha iyi karşılanmasına imkan sağlamaktadır. Ayrıca üretim fazlası stok oluşumu ve müşteriye siparişlerinin yetiştirilmesinde gecikme olmasının önüne geçilebilmektedir.
Üretim hizmetlerinde,
ERP kullanımı envanterde tutulan malların % 15-35 arasında azalmasını sağlamaktadır.
ERP sisteminin avantajları şunlardır,
- Kullanımının kolay olması,
- Tüm alt sistemlerin, işlemlerin ve bilgi girişlerinin entegre edilmesini sağlaması,
- Satıcı ve müşterilerle on-line iletişime imkan sağlaması,
- Tüketicinin kendi isteklerine uygun mal siparişi verebilmesi,
- Zamanlı ve istenen bilgi sağlayarak daha iyi ve doğru karar verilmesini sağlaması,
- Üretim sürecinin hızını artırması,
- İşlemler üzerinde yönetimin uygulanabilirliği ve kontrolü,
- İnternetle interaktif iletişim imkanları sunması,
- Planlama hatalarını azaltmasıdır.
ERP sistemleri, işletmelere mevcut ticari işlemlerini yapmanın yanında işletmenin stratejik kararlarının doğru ve zamanında verilmesini sağlayacak bir zemin hazırlamaktadır. Birim yöneticilerinden istenen bilgiler artık sistem tarafından birleştirilmekte, böylece yöneticiler işletmeyi geliştirmek için daha çok zaman ayırabilmektedirler. İlk anda pahalı görünen bu yatırım, kullananlara sağladığı yararlar sayesinde ucuzlamaktadır.
ERP, gittikçe daha rekabetçi bir nitelik kazanan üretim ve pazarlama alanında etkinliği artırmaktadır. ERP üretim sektörünün yanında eğitim, küçük girişimcilik ve elektrik su hizmetleri gibi alanlarda da yaygın kullanım olanağına kavuşmuştur. ERP yönetime gerçek zamanlı bilgi sağlayarak daha iyi kararlar alınmasına imkan sağlamaktadır.115 Ayrıca küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin hisse senetleri değerinin ERP uygulayacaklarını ilan ettikten sonra arttığı görülmüştür. Çünkü ERP uygulaması sonunda işletmeler maliyetlerden tasarruf sağlayarak daha geniş kitlelere müşteri tatmini sağladıkları için işletmenin gerçek finansal durumunu ve faaliyet sonuçlarını yansıtacak bilgilere sahip olacağı için işletmenin kârlılığı dolayısıyla hisse senetlerinin değeri artacaktır.
ERP sistemlerinin modülleri, verilerin tekrarlanmasını engellemek ve veri bütünlüğünü sağlamak için ortak kullanılan merkezi veriye ulaşılabilmesini sağlayarak entegre veri yönetimine imkan sağlamaktadır. İşlemler yerel yapılmış olsa bile diğer işlemlerle entegre olabilmelidir. Böylece veri gerekli olduğu noktaya anında aktarılabilmektedir.
İnsan Kaynakları Modülü, insan kaynakları modülünün ihtiyacı olan otomasyonu ve diğer departmanlarla bütünleşik (entegre) bir ortamda çalışmasını sağlamaktadır. Bu modül ile, çalışan personelin kişisel ve mali bilgilerinin, tüm iş başvurularının ve değerlendirmelerinin, işletme organizasyonuna yönelik çalışmaların, personel eğitimlerinin, yapılan etkinliklerin ve buna benzer, insan kaynakları yönetim sisteminin takip etmesi gereken tüm bilgilerin bütünleşik ve fonksiyonel bir ortamda bulunmasının avantajları elde edilmiş olmaktadır.
İnsan kaynakları modülü, sistemin temel modülü olup aynı zamanda tüm modüllerin alt yapısını oluşturmaktadır. Personelin kişisel bilgilerinde ve tüm modüllerde yer alan diğer bilgilerde kaydetmek ve saklamak istenilen bilgi parçacıkları tanımlanarak veri tabanına eklenmektedir. Personelin kişisel bilgileri insan kaynakları otomasyonunda, mali bilgileri ise bordro bölümünde yer almaktadır. İstenilen sayıda ek kazanç, sosyal yardım ve kesinti ile bunların hesaplama formüllerini tanımlayabilme, net ücretten anlaşma ile her ay brüt ücretlerin otomatik ayarlanması, dövizli ücretler ile çalışabilme, toplu ücret zammı, maaşların bankalara elektronik ortamda iletilmesi, muhasebe entegrasyonu, sosyal sigortalar formları, viziteler, işe giriş/ çıkış bildirimleri vb.leri bordro paketinin bazı özellikleri arasında yer almaktadır.
Kariyer ve yedekleme planlaması, ERP sistemlerinin insan kaynakları modülleriyle entegre edilmiştir. Doğru işe doğru beceri ve özellikteki kişilerin yerleştirilmesine karar vermesi gereken insan kaynakları uzmanının işe yerleştirme ve yeni eleman alma maliyetlerini azaltması oldukça önemli ve zor bir iştir. ERP sistemleri bu sorunun üstesinden işe yerleştirme yönetimi modüllerini oluşturarak gelmektedir. Bu modüller başvuranlar arasından seçim yapılması ve işe alınması, görüşme ve yazışmalar, raporlama ve maliyet analizleri süreçlerini kapsamaktadır.
ERP sistemlerinde; zamanında, istenen kalite ve miktarda üretim yapmak için ihtiyaç duyulan her türlü program oluşturma, revize etme ve üretimi izleme faaliyetleri için Üretim Modülü geliştirilmiştir. Standart ürün üretimleri yanında, müşteri istekleriyle şekillenen opsiyonlu ürün üretimleri için üretim modülü satış/pazarlama modülü ile entegre olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca, günümüzde çeşitlenen ve azalan ürün ömürleri nedeniyle sürekli tekrarlanmak zorunda kalınan yeni ürün tanımlama ve üretim akışları ile malzeme gereksinimlerini belirleme ve programlama işlerini üretim modülü gerçekleştirmektedir. ERP sistemlerindeki üretim modülü;
- Üretim sürecinde girdi (hammadde, yardımcı malzeme vb) ve çıktıların (mamul, yarı mamul, fire vb) her an ayrıntılı olarak izlenebilmesi,
- En uygun üretim yönetim şekillerini belirleme ve kullanma,
- Üretim hatları tanımlama, mamul bazında hat/ürün üretim kapasitesini belirleyebilme,
- Ana üretim programı verilerinin tanımlanması, kullanılması ve ana üretim programının oluşturulması ve revizyonu,
- İş programlarının oluşturulması,
- Mamul ve yarı mamul bilgilerinin tanımlanması ve kullanılması,
- Mamul ağaçlarının ve üretim operasyonlarının tanımlanması ve kullanılması,
- Üretilecek mamul ve yarı mamul miktar ve üretim tarihlerinin belirlenmesi,
- Mevcut makina, işçilik ve diğer kaynaklara ait kapasitelerin belirlenmesi,
- Sipariş aktarma ya da planlama ile oluşturulan iş emirleriyle üretim yapabilme,
- Siparişe ya da stoğa üretim yapabilme,
- Müşteri istekleri doğrultusunda şekillenen mamul bilgilerini sipariş bazında tanımlayabilme,
- Malzeme gereksinimlerinin çıkarılması ve karşılanmasının takibi,
- Mamuller ve bu mamullerin üretimlerinde kullanılan her türlü hammadde ve malzemeler için tarih bazlı program tabloları oluşturma,
- Bu tablolarda tarih bazlı stok mevcutları ile birlikte, programa alınmış olan üretim ve satın alım miktarları ile gereksinim miktarlarını karşılaştırmalı olarak alabilme,
- Makina, işçilik ve diğer gereksinimlerin belirlenmesi ve karşılanması,
- Mevcut üretim durumunun izlenmesi, gerçekleşmelerin takibi,
- Üretilen mamul ve yarı mamul maliyetlerinin istenen ayrıntıda hesaplanması
ve izlenmesi işlemlerinin en etkin ve verimli şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
ERP sistemlerinde oluşturulan Lojistik ve Satış Modülleri; iş süreçlerini, müşterilerin istediği esneklik, etkinlik ve yenilikleri doğrultusunda düzenlenmesini sağlamaktadır. Lojistik uygulamaları işletmenin verimini artırmak için kullanılan kavramlara göre tedarik zincirini iyileştirmek üzere tasarlanmıştır. Bu uygulamalar için kullanılan tüm fonksiyonlar bütün organizasyonel birimler üzerinde planlanmakta, uygulanmakta ve koordine edilmektedir. Lojistik uygulamaları mantıksal olarak birbirine ait bütün öğeleri birbirleriyle ilişkilendirdiği için hiçbir iş tekrarlanmamaktadır.
Veriler sadece bir kez girilmektedir. Lojistik uygulamalarında finans ve insan kaynakları uygulamalarındaki bütün süreçler eş zamanlı ve entegre olarak çalışmaktadır. Lojistik ve satış modüleri ile satın alma, satış koşullarının takibi, sipariş, irsaliye, fatura akışı ile sistem akışının takibi, ambar yönetimi ve stok ve sipariş öneri sisteminin sağlanması gibi temel fonksiyonlar sağlanmış olmaktadır.
ERP sistemlerinde kullanıcıların zamanını rapor yığınları arasında analiz yapmakla harcamasına gerek kalmadan aranılan her türlü bilgiye anında ve doğru olarak ulaşılabilmektedir. Her yönetici, belirli dönemlerde işletmesinin en son durumunu bilgisayar ortamında ve gerçeğe en yakın şekilde görmek istemektedir. ERP sistemlerinde raporlama sayesinde anında ayrıntılı veya özet raporlara ulaşılabilmektedir. Girilen bütün bilgiler, kullanıcının istekleri doğrultusunda istenen formatta ekran veya yazıcıdan raporlanabilmekte ve/veya dış kaynaklı yazılımlara bu raporlar aktarılabilmektedir. ERP sistemleri raporları istendiği takdirde yazıcılarla en ileri grafik özelliklerde alınabilmektedir. ERP sistemlerinin raporlama özelliği sayesinde, bilgiler istenildiğinde özet, istenildiğinde ise ayrıntılı analiz raporları şeklinde kolayca elde edilebilmektedir. Bunların yanı sıra istenilen sayıda, kullanıcıya özel rapor, standard raporları değiştirerek veya yeni baştan tasarlayarak sisteme eklenebilmektedir.
ERP sistemlerinin işletmeye ve stratejilerine uygun olarak seçilmesi, belirlenmesi, tasarlanması ve uygulanması işletmenin misyon ve strateji belirlemesine oldukça önemli etkileri bulunmaktadır. ERP sistemlerinde; tüm üretim, müşteri ve tedarikçi bilgilerinin aynı sistem üzerinde bulunması çeşitli yorumlar yapılmasına imkan vermektedir. Öncelikle mevcut konumun değerlendirilerek bir işletme kimliği oluşturulmasına yardımcı olduğu gibi, ayrıntılı analizler yapılmasına imkan vererek geleceğe yönelik tahminler yapılmasında ve bu tahminler doğrultusunda işletmenin stratejilerini oluşturmasında yöneticilere yol göstermektedir.
www.pargesoft.com Microsoft Dynamics AX ve NAV Çözüm Ortağı.
24 Kasım 2010 Çarşamba
ERP Sistemlerinde Üretim Yönelimi (Orientation):
Üretim yönelimi, temelde üretimin stok için mi yoksa sipariş için mi yapılacağı noktasında odaklanmaktadır. Endüstri devrimi sonrasından 1980’lere kadar Batı Endüstrilerinde ağırlıklı olarak uygulanan ve günümüzde de belirli sektörlerde örneklerinin görüldüğü stok için üretim yapısında, talep tahminlerinden yola çıkılarak üretim planları yapılmakta ve bu planlara uygun olarak tedarik zinciri tanımlanmaktadır. Bu sistemde faaliyetler üretimin ilk adımından serbest bırakılmakta ve bu adım süreçteki işi bir sonraki aşamaya itmektedir. Son aşamaya gelene kadar her aşama işi bir sonraki aşamaya itecektir. İtme tipi sistemler stok kontrollerini her bir aşama için ayrı ayrı yapmak durumundadırlar. Yanlış bir talep tahmini, ki bu oldukça sık karşılaşılan bir durum olarak nitelendirilmektedir, süreçte çok ciddi stok miktarlarının ortaya çıkmasına neden olacaktır. Buna sistemdeki belirsizliklere karşın elde tutulan güvenlik stokları da eklendiğinde stok tutma maliyeti çok ciddi boyutlara çıkmaktadır.
İtme tipi sistemdeki olumsuzlukları kısmen ortadan kaldırmaya yönelik alternatif bir sistem 1950’lerde Toyota’da uygulanmaya başlanan TZÜ (Tam Zamanında Üretim) yaklaşımına dayalıdır. TZÜ, Batılı Endüstrilerin dikkatini İkinci Petrol Krizi sonrası duraklama döneminde çekmişse de Batı’da tam olarak tanınması ve yaygınlaşması 1980’li yılların başlarında olmuştur.
TZÜ yaklaşımının temelini küçük partilerle üretim ve dağıtım anlayışı oluşturmakta-dır. Başka bir deyişle TZÜ yaklaşımında süreçteki tüm faaliyetler ihtiyaç duyulduğu anda, ihtiyaç duyulduğu miktarda yapılmalıdır. Bunun anlamı, üretimin müşteriden gelen talebe yönelik olarak gerçekleştirileceğidir. Müşteriden gelen talebe göre üretim tetiklenecek, zincir boyunca üretimin yapılabilmesi için gerekli bilgi müşteriden hammadde tedarikçisine kadar akacaktır. Bu bilgi doğrultusunda ters yönde bir materyal akışı olacaktır. “Çekme Tipi” olarak adlandırılan bu sistem içerisinde akış müşterinin çekmesi ile gerçekleşecektir. Çekme tipi bir sistemin hayata geçirilebilmesi içinse üretim sürecinin müşterinin kabullenebileceği sürelere indirilmesi gerekmektedir. Bunun gerçekleştirilebilmesi ise, sistemin gereksiz faaliyetlerden ve israflardan tamamen arındırılmasına yani yalın olmasına bağlıdır. TZÜ yaklaşımı üretim birimlerine ya da üretici firmaya odaklanmak yerine, tedarik zincirine odaklanır ve tedarik zincirini bütünleşik bir yapı olarak ele alır.
www.pargesoft.com Microsoft Dynamics AX ve NAV ERP İş Ortağı
22 Kasım 2010 Pazartesi
Royal Dutch Shell Envisions Birleşik İletişim’le Çalışma Ortamını Geliştirdi
Johan Krebbers, Grup BT Mimarı, Royal Dutch Shell
Ülke veya Bölge: Hollanda Endüstri: Petrol ve doğalgaz
Müşteri Profili Royal Dutch Shell, 110’dan fazla ülke ve bölgede etkinlik gösteren dünya çapında bir enerji ve petrokimya şirketleri grubudur.
İş Koşulları
Shell’in iletişim için çok sayıda sistemi ve kullanıcı arabirimi vardı. Karmaşık yapı nedeniyle, çalışanlar diğer iletişim modlarının gereksinimlerini karşılamaya daha uygun olabileceği durumlarda, çoğunlukla telefon görüşmelerine veya pahalı iş seyahatleri gerektiren yüz yüze toplantılara yöneliyordu.
Çözüm Shell, Microsoft® Office Communications Server 2007 tabanlı bir birleşik iletişim çözümünün dağıtımını yaptı. Bu çözüm tüm gerçek zamanlı iletişim gereksinimlerini karşılayan tek bir kullanıcı arabirimi sağladı.
Avantajlar
Royal Dutch Shell şu anda iletişim ve işbirliği hizmetlerinde birden çok sağlayıcıya bağlıdır. Bu yetenekler tümleştirilmediğinden, şirketin dünya çapındaki ekiplerinin verimliliği önünde engel oluşturabiliyorlar. Shell, çalışma ortamını geliştirmek için Microsoft® Office Communications Server 2007’yi seçti ve tüm gerçek zamanlı iletişimlerde tek bir kullanıcı arabirimi sağladı. Shell’in şu anda anlık ileti ve iletişim durumundan yararlanan 150.000 kullanıcısı ve ses yeteneklerini kullanan 8.000’den çok kullanıcısı vardır. Shell şu anda Office Communications Server 2007 R2’yi test etmektedir ve tam anlamıyla dağıtımı yapıldığında bu çözüm Shell içindeki tüm kullanıcılara ses, görüntü, anlık ileti ve Web konferansı için tümleşik bir platform sağlayacaktır. Shell yaklaşık 200 PBX sistemiyle, birden çok sesli ve görüntülü konferans hizmetini maliyet açısından verimli tek bir çözümde birleştirebilecektir.
Durum
Dünya Çapında Karşılaşılan Güçlükler Yenilikçi iletişim ve işbirliği çözümleri, şirketin 110’dan fazla ülke ve bölgede, üretim sondaj alanlarından rafinerilere ve satış noktalarına kadar farklılık gösteren konumlarda çalışan 104.000 çalışanı için kritik önem taşımaktadır. Büyük projeler, coğrafi olarak Hollanda, ABD, Sibirya ve Nijerya kadar birbirinden uzak alanlara dağılmış bireyler arasındaki ekip çalışmasına bağımlıdır. Geçen yıllarda şirkette giderek artan oranda üçüncü taraf kuruluşlarla işbirliğine ve ortaklığa odaklanılmış ve bu yaklaşım kullanıcı topluluğunu 150.000 kişiye çıkarmıştır.
Royal Dutch Shell’de Grup BT Mimarı olan Johan Krebbers bu durumu “Ekiplerimizin yüzde sekseni, üyeleri dünyanın her yanındaki birden çok konuma dağılmış global ekiplerden oluşmaktadır,” diye açıklıyor. “İnsanlarımızın global düzeyde çalışabilmesi için birinci sınıf işbirliği yetenekleri sunmak zorundayız.” Shell’e kendi elemanları ve dış ortakları için güvenilir ve güvenli işbirliği araçları gerekmektedir. Geleneksel yöntem e-postadır, ama çoğunlukla konferans, anlık ileti (IM) veya telefon gibi gerçek zamanlı iletişim yolları daha etkilidir. Shell zaten e-posta, anlık ileti ve iletişim durumu için Microsoft® unified communication çözümlerini kullanmakta, ancak sesli iletişim ve konferans için başka teknolojilerden yararlanmaktadır.
Shell çalışanları, Office Communicator 2007 istemcisiyle masaüstlerinden veya akıllı telefonlarından tüm iletişim araçlarına erişebilecekler. Ses, anlık ileti, sesli/görüntülü konferans ve Web konferansı görüşmeleri tümüyle tanıdık, sezgisel bir arabirim kullanılarak yürütülecek. Krebbers, “Office Communications Server’ı dağıtmamızın birincil amacı çalışanlarımıza daha fazla esneklik sağlamak ve daha iyi bir çalışma ortamı aracılığıyla işlerine değer katmaktır,” diyor. Bunlara ek olarak, Shell çalışanları bir iletişim kanalından diğerine kolayca geçiş yapabilecekler. Örneğin, bir anlık ileti konuşması daha ayrıntılı bir tartışmaya dönüşmeye başlarsa, kullanıcı yalnızca konuşmak istediği kişinin simgesini tıklatarak sesli arama başlatabilecek.